Легендата на Левски - Михаил Вълчев, направи коментар относно клуба. Ето какво заяви той за "сините", пред "Тема Спорт":

"Левски напълно заслужено вдигна купата, защото във финала надигра ЦСКА. Възходът на тима е безспорен, това се видя и в полуфиналите с Лудогорец. Точно заради тях "сините" влязоха като фаворит в битката за трофея. Така бе, защото отборът бе убедителен в последните си двубои.

Изненадата във финала дойде от ЦСКА - "армейците" бяха неузнаваемо слаби. Затова естествено, вина имат и "сините". Те успяха да неутрализират Кайседо и да го изолират. От там нататък ЦСКА само риташе топката. Наред с това направи и много непредизвикани грешки в защита, от което Левски успя да се възползва. Така падна и голът, когато Лам сбърка.

През цялото време "сините" държаха контрол над срещата. В един момент дори феновете на тима забравиха, че имат вратар - просто топката не достигаше до Пламен Андреев. Такова нещо рядко се вижда на финал. Това бе благодарение на силната игра на тримата в центъра на отбраната - Ноа Сонко Сундберг, Кордоба и Ван дер Каап. Те вдъхваха спокойствие, един от тях винаги биеше за първа топка, а другите подсигуряваха. Подредени бяха нещата и в полузащитата, където важна роля имаше Филип Кръстев. Той покри голям периметър, изнасяше топката. Полузащитата на "сините" бе по-офанзивна с оставянето на Краев на пейката, но въпреки това в нито един момент не се огъна, въпреки че противниците са с по-големи габарити. Изобщо, неслучайно Кръстев, Миланов и Краев са повикани от националния селекционер.

Сериозна работа в предни позиции свърши Уелтън. Той сякаш умишлено отваряше по левия фланг и даваше допълнителна острота. Колкото до Бари - бори се много, което е похвално, но пред вратата не е много ефективен. Затова и от "Герена" сигурно вече са гледали под лупа други централни нападатели. На "сините" им трябва там не човек, който да върши много дефанзивна работа, а комбинативен играч, който да може да завършва атаката. Все пак такава е ролята на централния нападател.

3-5-2 се оказа печеливша за пореден път. Но е необходимо да отчетем, че във финала в нито един момент триото в отбрана не бе поставено под напрежение и без проблем се справяше с дългите топки на противника. От там стана възможно Драган Михайлович да получи свобода отдясно и умело използваше цялата зона пред себе си. Там допълнително пространство отваряше Бари. Същите неща вършеха работа и по левия фланг. Затова и можем да отбележим, че тактиката е печеливша. Левски бе по-острият тим, създаваше проблеми от фланговете, особено от десния и така бяха пропуснати два шанса още през първата част. През второто пък това сработваше отляво и Михайлович изпусна чисто положение.

На "Герена" е време да насочат мисли за следващия сезон, през този Станимир Стоилов свърши невероятна работа. И аз бях сред тези, които при завръщането му не вярваха много, че е възможно да се вземе трофей. Но Мъри си селектира хората, те се оказаха точни. Накара ги да повярват в качествата си, мобилизира ги, моделира ги по-свой вкус. Ето това е майсторлъкът, а той го владее. Вижте само колко бързо се вписа Илиян Стефанов, бележи голове, донесе и трофей.

Вече има един трансфер - Ивелин Попов, говори се, че и Божидар Краев може да се върне. Според мен отборът ще търси още централен нападател, както и усилване на десния фланг на атаката. Ако Филип Кръстев не остане, то задължително ще е необходим и халф. С четирима нови Левски ще е още по-конкурентноспособен. А защо не и догодина да видим шампион, различен от Лудогорец".

"Сините" играчи огласиха София с фенски песни

"Сините" играчи огласиха София с фенски песни

"Не искам аз други да обичам, не искам аз чорбарската любов", не спираха да пеят левскарите