Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю за "Тема Спорт", в което говори за грешната стъпка на тима срещу Крумовград, предстоящите мачове до края на редовния сезон и ролята на Рикардиньо. Славният нападател на сините посочи и каква грешка е допусната в селекцията.

Г-н Вълчев, Левски прекъсна победната си серия и завърши при нулево равенство срещу Крумовград? Защо сините не стигнаха до успеха на "Герена"?

- Не успяха да си отбележат положенията. Галчев получи абсолютно ненужен червен картон след своя грешка, но такива неща се случват. Утежни се положението, но все пак Левски игра по-добре от Крумовград и не си личеше, че е с човек по-малко на терена. Не трябва да има отпускане и играчите да са концентрирани във всяка една ситуация. Мислех, че Левски лесно ще спечели, за да се покачи още самочувствието на футболистите. Отборът натрупа пет победи, но сега не знам на какво се дължи тази грешна стъпка - може би на отпускане. Противникът не бе от ранга на Лудогорец, ЦСКА или Черно море. Трябваше да се спечели на всяка цена, за да се приближим до целта - Европа. Да, не е голяма точковата разлика, но всички мачове са важни.

Николай Костов заяви след мача, че е видял скованост и напрежение в играчите. На какво се дължи това?

- Не знам защо трябва да има напрежение или скованост в играчите, когато отборът побеждава. Да, играта на тима не е превъзходна, но се трупат точки. Футболистите е необходимо да имат самочувствие. До момента не съм чул и треньорът да обвинява някого персонално за допуснати грешки и в отбора трябва да има спокойствие.

Предстоят мачове срещу Етър и Славия, след което идват трудните тестове срещу Лудогорец, ЦСКА и Черно море? Какво очаквате от Левски до края на редовния сезон?

- Като говорим за самочувствие, нужно е отборът да покаже добра игра в предстоящите мачове и да покаже, че равенството с Крумовград е случайност. Футболистите трябва да докажат, че имат място в Левски. Николай Костов е длъжен да подготви играчите и психически, за да се спечелят мачовете с Етър и Славия, защото са задължителни. След това сините се изправят срещу по-силните отбори в първенството. Обикновено с такива съперници Левски играе по-добре и мобилизирано. Просто не трябва да се подценяват останалите тимове, защото разликата с тях не е толкова голяма.

Забелязвате ли промяна в играта на Рикардиньо?

- Преди сме говорили, че той не влизаше често в комбинации със съотборниците си и дори се изключваше от играта. Явно вече може да го прави и от първите мачове през пролетта го показва. Разбира се, че когато не достигат топки до нападателя, той трябва да се връща и да помага на отбора - да се върне в защита, както се видя срещу Крумовград, да освободи пространство за някой от халфовете и т.н. Дано да продължи по този начин и ще му се откриват още възможности за попадение.

Допусна ли Левски селекционни грешки, че не привлече нападател през този сезон?

- За мен трябваше да се вземе още един нападател, защото не се знаеше дали и кога Бари ще се завърне в игра. Виждаме, че все още не е ясно това. В дадени мачове можеше да се играе с двама централни нападатели. С такъв футболист, който е с по-различен профил от Рикардиньо - да е по-комбинативен или играч, действащ по-добре при сгъстена защита. Но до края на сезона Костов трябва да се оправя с наличното.