Генералният спонсор на Левски - Палмс Бет, се ангажира да инвестира крупна сума пари, за да може клубът да избегне финансовите си проблеми и да мине на по-горно ниво в своето развитие. За това акцентира и собственикът на компанията, която подпомага най-активно "сините". Ето какво сподели Мило Борисов пред колегите от "Гонг":

"Ангажиментът на Palms Bet спрямо Левски, както Ви споменах преди малко, е не само финансов. Той се изразява и с подпомагане на управлението чрез насоки, чрез определени управленски методи, чрез консултации, които ние даваме и чрез, разбира се, мониториране на финансовото състояние. Например ние препоръчахме един от нашите колеги в Надзорния съвет - Венци Димитров, който следи ежедневно и ежеседмично финансовата картина в Левски. Мога да кажа, че това не е лесна задача, защото всички знаем, че в Левски има събрани задължения, които трябва да се обслужват. Всъщност една от трудните задачи в момента, която трябва да се направи в Левски, е да се приоритизират тези задължения, за да може да се обслужват редовно и по възможност да няма закъснения.

Георги Миланов бил пред трансфер в ЦСКА

Георги Миланов бил пред трансфер в ЦСКА

"Червените" били в напреднали преговори с национала

Финансовата инвестиция, за която сме поели ангажимент към Левски, не е краткосрочна. Тя е за период от почти пет години, като този период стартира от средата на миналата година и ще изтече през 2025 г. За целия този период ние сме поели ангажимент, който е малко над 20 млн. лева. Досега към месец май сумите, които ние сме дали по няколко договора, включително такива за спонсорство, търговски марки са приблизително 3 млн. лева. До края на годината са бюджетирани още около 2 млн. лева. Разбира се, тези суми не са достатъчни за бюджета на Левски и поради това ние подпомагаме всячески и Управителния съвет с всички инициативи, в т.ч. и кампанията "Левски е вечен".

Както казах и преди малко, чрез нашия представител в Надзорния съвет ние имаме доста ясна картина какво и как се разходва. Имаме, да не кажа ежедневна, но ежеседмична справка и разходите са под много стриктен контрол. Така или иначе в момента приходите са все още недостатъчни, за да могат да се обслужат абсолютно всички разходи и задължения. Това, към което са насочени усилията, са повече приходи. Те, разбира се, могат да дойдат както от рекламодатели, така и от други спонсори. Могат да дойдат и чрез кампанията "Левски е вечен". Доколкото вече е известно, тази кампания е успешна и тя набра съществена сума от началото на годината.

Кордоба се включи в тренировъчния процес на Левски

Кордоба се включи в тренировъчния процес на Левски

Панамският защитник имаше лека травма, която вече е отшумяла

Скоростта за постигане на успехи е нещо относително. Това, което аз лично много харесвам, е стилът на работа на ръководството в момента и най-вече на старши треньора г-н Мъри Стоилов. Той винаги е бил емблематична фигура, но сега стана действително един кумир на всички фенове на Левски, защото той съумя в този кратък период от време да подбере такъв състав от млади и перспективни футболисти - не само от България, но привлече и трансфери отвън. Този отбор действително в момента играе на добро ниво. Да, има какво да се желае още. Има дупки в отбора, както се казва - резервната скамейка е къса. Няма достатъчно възможности за смени, за свежест в един труден мач. Смятаме, че в скоро време ще бъдат намерени решения и в тази посока.

Целите са, разбира се, многообразни и преди всичко ние искаме да съдействаме максимално на управлението за постигане на една дългосрочна стратегия за успех на Левски. Не говорим само за спортно-технически постижения, защото те са много важни и водят до по-високи финансови постъпления, но е много важно управлението на един клуб като печеливш бизнес. Нашата основна задача, която ние си поставяме като партньор на Левски, е ние да подпомогнем клуба в неговото управление със стремеж той да стане един печеливш бизнес. Това не е лесен проект, той ще отнеме време. Така или иначе всички успешни клубове, не само в Европа, но и в света се управляват по този начин. Няма друга алтернатива и аз много се радвам, че сегашният Управителен съвет са хора, които са с разбиране, опит и се създаде един много добър екип. Нещата се движат в една много правилна посока".

51 години от последния гол на Гунди

51 години от последния гол на Гунди

"Сините" си спомниха за своята легенда