Бившият директор на ЦСКА и голям фен на "червените" Милко Георгиев коментира случващото се в Левски и новината от Наско Сираков, че скоро "сините" ще имат нов богат собственик.

Ето какво написа Георгиев във "Фейсбук":

"Вече стана ясно кой е мистичният нов благодетел във втория по популярност футболен клуб у нас. И това е отново същият фин и изтънчен бизнесмен, популярен като шофьор от УБО.

Изчетох няколко статии по темата и ярко се набиват няколко зависимости, при евентуална смяна на акционерите в клуба.

Очевидно е, че футболният клуб е в пряка зависимост от евентуална сделка покрай компанията "Булсатком", където подставен герой е именно Спас Русев. Надали някой сериозно смята, че Спас Русев има вариант да е самостоятелен играч на този пазар...

По думите на специалисти, такава сделка има за цел да се усвоят едни милиони, като "сините" няма да са основен фактор, а по-скоро някакъв вид бонус към сделката. Няма инструмент, гарантиращ на клуба повече от периферна роля в този сложен лабиринт от схеми и интереси. Явно е, че господинът от Лондон обича отбора си, ама той и Лупи се опита навремето да пришие ЦСКА към сделката за Кремиковци. Тук риск би носило евентуално действие от страна на бъдещите акционери, които да обвържат сделката за "Булсатком" с акциите на клуба, защото при евентуално (и съвсем не нелогично) лошо развитие на сделката - тогава клубът става абсолютен заложник и не виждам как ще изплува...

Явно е, че Сираков и Спас играят "вабанк", защото точката на кипене в Подуене е достигната. За Сираков е ясно - беше подлъган и сега това е последна възможност да излезе сух от тази каша, докато Спас Русев не е от вчера в тези игри и дори при провал, няма да повлияе на репутацията му в онези среди.

За тази една година стана ясно, че футболен клуб у нас не може да се издържа от феновете. Или поне не в този му вариант.

За да се скъса с модела "бащица" е необходимо да има генерална промяна в системата и държавата, а все още не виждам как точно това ще стане.

Възможностите пред Сираков се стопиха и сега тази сложна финансова операция е последен опит да се излезе от спиралата, но мен лично силно ме съмнява, че това което ще бъде отделено за клуба, ще е достатъчно за да се изплатят милионите задължения.

Оставям настрана глупостите как сами си били построили стадиона и т.н Приказки за наивници, това вече не грее и най-заблудените фенове. Разбира се, тази сделка има за цел и да "отстреля" Тръста, които засега запазва мълчание по темата, а е ясно че имат какво да кажат.

В заключение - прекалено много са приликите между Спас Русев и Лупи, даже е трудно да открие човек разлики, а всички знаем как свърши този филм при нас.

Така че - приятно гледане!".