В дербито с Локо (София) капитанът на Левски Николай Михайлов закръгли сухите си мрежи от началото на сезона на 10. Той е лидер в Първа лига по този показател, като дели върха със стража на Черно море Иван Дюлгеров, който вчера също не пусна гол срещу Славия.

Агитката на Рома се подиграва с ултрасите на Левски

Агитката на Рома се подиграва с ултрасите на Левски

"Къде бяхте в София?"

Същевременно Михайлов е 15-ят вратар в историята на Левски, който стига до двуцифрено число сухи мрежи в рамките на един сезон, отбелязва "Мач Телеграф". Така той става трето поколение играч на този пост при "сините" с такова постижение. Баща му Борислав и дядо му Бисер са стигали до 12, а той има реална възможност да ги настигне и дори задмине още до края на настоящия сезон. Николай пък най-често от съотборниците си през този шампионат до момента е бил избиран за играч на мача в двубоите на "сините".

Абсолютен рекордьор в историята на клуба е Димитър Иванков, който през сезон 1998/99 запази в цели 21 мача мрежата си суха. Любимецът на Сектор Б държи и рекорда сред "сините" вратари за най-много първенства с поне 10 сухи мрежи. Той е стигал тази кота в цели 7 шампионата.

Друг юноша на клуба - Божидар Митрев, е втори с 19 сухи мача. Той ги постигна през 2017/18, когато треньор на отбора беше Делио Роси. Митрев дели втората позиция с Боян Йоргачевич, който записа своето върхово постижение през 2015/16. Сърбинът е единственият чужденец, който два пъти е достигал до границата от 10 сухи мрежи. От легионерите веднъж това е правил и черногорецът Милан Миятович.

Най-постоянен е Пламен Николов в началото на 90-те години, когато в три поредни първенства записва 12 шампионатни мача без допуснат гол. Това стана през 1991/92, 1992/93 И 1993/94. Година по-късно Левски стана за трети пореден път шампион, а Пинко както го наричаха феновете, вдигна мачовете без допуснат гол до 13. Той успя да надгради до 14 през 1995/96, но пък тогава Левски не стана първи, а златото отиде при Славия.

Събраната сума в кампанията "Левски е вечен" премина 1 млн. лева

Събраната сума в кампанията "Левски е вечен" премина 1 млн. лева

"Сините" фенове сториха това само за 40 дни!