Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю пред "Тема Спорт", в което представи оценката си за представянето на тима през годината. Славният нападател на сините посочи какви цели трябва да гони отборът във втория полусезон и сподели мнението си за Краев, Петрис и Кордоба.

Г-н Вълчев, каква година изпраща Левски?

За мен не е добра със сигурност. Да си пожелаем следващата да бъде различна в положителен смисъл. Левски отпадна от Хебър за Купата на България и тимът не е в челото на класирането. Това казва всичко само по себе си.

"Сините" фенове избраха попадението на Фадига за гол на годината

"Сините" фенове избраха попадението на Фадига за гол на годината

Французинът се разписа при равенството срещу Айнтрахт на националния стадион "Васил Левски"

Ако говорим за представянето на отбора по време на мачовете - в някои от тях не бе убедително. Нямаше много интересни неща, които създадоха играчите. Малко бяха моментите с добра игра. Но явно това са сегашните възможности на футболистите. Говорили сме много, че през зимата трябва да се вземат нови играчи, които да вдигнат класата на тима.

Каква ще е целта на сините през пролетта?

Говорим за Левски и целите винаги трябва да са високи. Без да обиждам никого, но сега сините не са това, което бяха преди. Не знам дали трябва да бъдем толкова взискателни в този момент и да търсим високи цели. При всички положения е необходимо да се гони място в евротурнирите и ако може, да се изкачи в тройката. Стигне ли се до участие само във вътрешното първенство и без мачове в Европа, си е провал. Феновете няма да бъдат доволни.

Участието в Европа не виси ли, като погледнем класирането?

На косъм е, но сините трябва да направят всичко възможно, за да се доберат до място в Европа. Все пак това е Левски и феновете искат да виждат отбор, който побеждава. Много от привържениците не гледат финансовото състояние, споровете със собственика и т.н., а искат да виждат сините да печелят мачовете си. Би трябвало запалянковците да се занимават само с подкрепата за отбора и да са взискателни към представянето на играчите. За мен задачата за европейска квота ще е трудна, но дано Левски успее.

Ръководството на Левски прати доверен мениджър за играчи в Португалия

Ръководството на Левски прати доверен мениджър за играчи в Португалия

Сините търсят попълнения за минимални суми

Какво е мнението ви за постоянните нападки между организираните привърженици и мажоритарния собственик Наско Сираков?

Не би трябвало това да се случва, а да седнат на една маса и да се разберат. Не може и тези спорове да се отразяват на играта на отбора. Футболистите не трябва да се влияят от подобни неща. Всичко, което се случва, не говори добре за голям клуб като Левски. Все пак Наско Сираков е собственик и как ще го накарат да се махне. Много е трудно. Имаш някаква собственост и някой да ти каже да оставиш всичко и да се махнеш. Така си обяснявам нещата. Трябва да се водят разговори и да се види дали това, което искат феновете, може да се случи.

Как ще изглежда отборът, след като Петрис и Краев не искат да подновят договорите си, а все по-усилено се говори за трансфер на Кордоба в чужбина?

Грешка на ръководството е, че не предложи по-рано нови договори на Петрис и Краев, както се прави в другите държави. Двамата се възползват от това и никой няма да ги критикува. Играли са в някакъв период в Левски и са си вдигнали нивото. Сега има интерес към тях от други отбори и явно ги интересува финансовата част.

Футболист на Левски впечатлява с професионализъм

Футболист на Левски впечатлява с професионализъм

Роналдо тренира като звяр в родината си Бразилия

Да, двамата ще липсват много, трудно ще бъдат заместени, но няма незаменими футболисти. Краев стоеше стабилно в средата и изнесе добри мачове. От своя страна Петрис бе агресивен по фланга и помагаше и в двете фази. Не може съдбата на Левски да зависи от няколко играчи. Същата е ситуацията с Кордоба. Лошото е, че в тима ще останат само двама централни защитници - Кристиан Димитров и Ван дер Каап. Финансите притискат сините и трябва да се продава. Важното е да се намерят нужните заместници, които да могат да вдигнат и класата.