Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира раздялата на "сините" с Делио Роси, като според него тя доста е закъсняла, тъй като италианецът отдавна е изгубил доверието както на фенове, така и на играчи.

Жуниор Мапуку пред ТОПСПОРТ: Раздялата с Делио Роси е най-доброто за Левски

Жуниор Мапуку пред ТОПСПОРТ: Раздялата с Делио Роси е най-доброто за Левски

"Сърцето ми остава "синьо"

"Мисля, че ръководството закъсня с махането на Делио Роси. Със своите действия и изказвания италианецът подсказваше от по-рано, че трябваше да се направи тази смяна. Тя дойде малко късно, защото мачовете, които можеха да привлекат повече публика на стадиона, каквито са двубоите от евротурнирите, бяха загубени. Решението е правилно, но въпросът в момента е да се избере точният човек за наставник на отбора. Да не се допусне отново същата грешка. За мен е по-добре новият наставник да е българин, въпреки че най-вероятно отново ще се доведе чужд специалист. Сега идва и въпросът кои са свободните треньори. Те са малко, защото по-добрите работят в чужбина, без да подценявам тези, които са без работа в момента. Без значение от националността на новия избраник, важното е да си върши работата, да бъде коректен, точен, а не да подпише договора и след това да не му пука много-много.

Бунт в съблекалнята на Левски с дейното участие на Жорди Гомес

Бунт в съблекалнята на Левски с дейното участие на Жорди Гомес

"Сините" обмислят раздяла с испанеца

Делио Роси не успя да се включи пълноценно в българския футбол. Може би това се дължеше и на факта, че преди идването си на "Герена" не бе работил извън Италия. Той сякаш не успя да усети и да разбере какво значи Левски за България. Изглеждаше, че малко повърхностно си вършеше работата. Имаше и грешки на ръководството. Като такава отчитам факта, че нямаше близо до Роси спортен човек. Собственикът Спас Русев не успя да назначи такъв директор, а италианецът трябваше да има подкрепа. Делио постоянно казваше, че не взима участие в селекцията, а единствено тренира хората, които му доведат. Това не е сериозно. Пресен пример е и последното му изказване, в което каза, че не негово решение е било изгонването на Васил Панайотов. Той постоянно прехвърляше топката към ръководството.

Дайте Левски на Симов! В името на чара и романтиката

Дайте Левски на Симов! В името на чара и романтиката

Стигаме вече със "заслужили" и "доказани" треньори

Видяха се отново старите грешки. Въпреки че вкара три гола, отборът допусна два. Не може при първия гол трима от гостите да вкарат в ситуация, в която има шестима защитници на сините. Митрев също не се намеси добре. Второто попадение на гостите си бе чисто вратарско - Полачек носи отговорност за него. Щом взимаш нов страж и му вярваш, трябва веднага да го пуснеш да играе, а не да влиза в екстремна ситуация, каквато бе създадена. Като погледнем халфовата линия, каква надежда има Левски? Давиде Мариани от три контроли е играл по едно полувреме, как го прецениха, че е много добър, че и фаулове му дадоха да изпълнява... Антони Белмонт знаем какво представлява - оставя дупка. Габриел Обертан се мъчеше, но се увличаше в прекалени индивидуални действия и на няколко пъти сбърка добри нападения. В атака нямаше кой да реализира създадените положения. Не знам как новият треньор ще поправи играта със същите изпълнители. Трудна работа го чака", коментира Вълчев пред "Тема спорт".