Бившата звезда на Левски и настоящ играч на турския Коняспор Мехди Бурабия има голям шанс да играе на Мондиал 2018, научи ТОПСПОРТ. Халфът се представя на много високо ниво с екипа на "Орлите от Анадола" в Суперлигата и Лига Европа и може да попадна в състава на Мароко за Световното първенство в Русия през следващото лято.

Полузащитникът е роден във френския град Дижон, но корените му са от африканската държава. Той няма мачове за Франция, което значи, че няма никакъв проблем да представлява Мароко.

Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция

Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция

Бившият футболист на "сините" бързо се превърна в основен играч на Коняспор

Селекционерът на "лъвовете на Атлас" Ерве Ренар и неговият помощник - легендата Мустафа Хаджи са амбицирани да селектират възможно най-добрите играчи, които имат право да играят за националния отбор, за да може тимът да се представи на ниво в Русия.

Снимка 313950

Източник: Twitter

Сред тях попада и Мехди Бурабия. Халфът е най-постоянният играч на Коняспор от началото на сезона. Той е бил титуляр във всички срещи на отбора. Бившият ас на Левски е в челото на редица престижни класации в турското първенство и ако задържи това ниво на игра, със сигурност ще има големи шансове да попадне сред 23-ата избраници на селекционера на Мароко.

Мароко и Тунис се класираха за Мондиал 2018 (ВИДЕО)

Мароко и Тунис се класираха за Мондиал 2018 (ВИДЕО)

Те се присъединиха към Египет, Сенегал и Нигерия от зона Африка