Бившият футболист на Левски Мартин Петков се намира в Украйна, където от днес започна война с Русия.

Юношата на "сините", както и Борислав Цонев подписаха през лятото с Черноморец (Одеса), но сега са решени да си тръгнат от страната.

"Трябваше да имаме тренировка. Събраха ни целия отбор и ни казаха, че всичко е прекратено - първенство, подготовка. Всичко. Засега голяма паника в Одеса няма. Но се усеща напрежението. Притеснителното е, че това, което се случва в другите краища на Украйна, може да дойде и тук.

Говорят за военен конфликт и напрежение, но това си е война! Ние не искаме да оставаме повече тук. Няколко чужденци сме - 7-8 човека", заяви Мартин.

Война стряска бивши левскари

Война стряска бивши левскари

Борислав Цонев и Мартин Петков са в Украйна

От ръководството на Черноморец Одеса ни казаха да не си тръгваме. Да не изпадаме в паника и че всичко ще затихне. Днес ни прехвърлиха в един хотел. Хората са внимателни с нас.

Аз, Боби и останалите чужденци обаче сме категорични. Здравето ни е най-важно. Най-голямото ни желание е да се приберем в нашите домове при семействата и близките ни. Не знам дали ще продължи футболната ни кариера ще продължи в Черноморец (Одеса). Този въпрос изобщо не стои в момента на преден план.

Сега основното е да се върнем в България, но се появи немалък проблем. Не можем да намерим с какво да пътуваме. Няма как със самолет. Търсим кола, автобус. През Молдова и Румъния ще се пътува - това е целта. Но поне засега нямаме осигурен превоз. Търсим превоз.

Наши познати са се свързали с посолството ни в Киев. Чакаме и от други места варианти да пътуваме. Доколкото знаем, има реакция и от българското правителство за откриване на пунктове за евакуация. Не желая да оставам в този ад", категоричен беше Мартин Петков пред Блиц.