Марин Петков се превърна в героя при снощната победа на Левски над Пирин. Младият играч вкара два гола за успеха с 3:0 над "орлетата". Така 18-годишният играч се отблагодари по най-добрия начин на Станимир Стоилов за доверието да го пусне сред титулярите, на мястото на наказания Андриан Краев.

Петков е смятан за един от най-перспективните юноши на "сините". Постъпва в школата на клуба на 12 години, идвайки от Етрополе. Сред подрастващите играе предимно като централен нападател. Сега, освен на върха на атаката, може да бъде офанзивен халф и крило. Дебют с екипа на мъжкия отбор Марин прави едва на 16 години - на 10 ноември 2019 година при загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив).

Марин Петков: Стоилов иска да даваме всичко от себе си в името на Левски

Марин Петков: Стоилов иска да даваме всичко от себе си в името на Левски

"Беше важно да затвърдим устрема си"

Към днешна дата атакуващият играч има 28 мача с екипа на "сините" и 5 гола.

Марин Петков е голям любимец на бившия нападател на тима Валери Божинов, който преди време отправи култовата реплика "Аз съм влюбен в Марин Петков" и добави - Виждам себе си в него. Това е моето мнение. Това е момчето, което трябва да му се дава шанс. Ако на това момче му се даде възможност да играе, Левски ще може и да изкара пари от него".

Снимка 551204

Източник: LAP.bg

Талантът се радва и на голяма любов от страна на публиката, която подкрепя безрезервно "рожбите на клуба", аплодирайки ги бурно и почти никога критикуващи ги явно.

Самият 18-годишен играч е определян е като тих и скромен. Не обича да дава интервюта и страни от медийни изяви. В едно от малкото публични изказвания споделя: "В Академия Левски научих как да станеш мъж. В един момент отиваш на пансион на 12 години, далеч от дома. Важно е да направиш крачките - да станеш мъж и да превъзмогнеш липсата на семейството. Нивото при мъжете е различно. Надявам се по-бързо да се наложа. Най-обичам да играя зад нападателя. Това обаче го преценява треньорът. Мотивира ме отговорността, която ми се гласува. Надявам се това да е моментът на нова силна генерация от школата на Левски. Перфектно се разбираме с Мартин Петков. Приятели сме. Вкара много хубав гол. За мен няма значение дали вкарвам или подавам - важен е крайният резултат".

Снимка 529762

Източник: ПФК Левски

Сега Марин Петков има отличния шанс да се бори за място в състава на Станимир Стоилов, треньор, който е доказал нюха си към таланти и решителността да залага на тях в ключови моменти. За шест години на "Герена", нападателят израсна пред очите на феновете. Днес той има всички предпоставки да се превърне от обещаващ талант в звезда на отбора. Топката е в краката на Марин Петков...