Левски вече има два стандарта за заплатите в тима. При българите таванът е фиксиран на 8 000 лева, докато чужденците може да взимат и повече пари.

Хубчев спря трансфер на халф в Левски

Хубчев спря трансфер на халф в Левски

Тунгара няма да премине на "Герена"

Старши-треньорът на тима Станимир Стоилов, който държи цялата спортно-техническа власт на "Герена", се е решил на този ход по две причини, пише "Мач Телеграф". Първата е ясна на всички - Левски е в тежка финансова криза, а лицензът на клуба за следващия сезон е заплашен заради огромен дълг към Петър Хубчев и асистентите му, и Насиру Мохамед, който възлиза на около 1 500 000 лева. До месец ръководството на клуба трябва да вземе решителни мерки в тази посока, за да не получи тежки санкции.

Радост на "Герена": Георги Миланов започна тренировки с топка

Радост на "Герена": Георги Миланов започна тренировки с топка

Полузащитникът почиваше 62 дни

Другата причина се крие в настоящата ситуация в клуба, която не кореспондира с дългогодишното правило в Първа лига, а и като цяло в Европа, че чужденците взимат повече пари от местните играчи. Към днешна дата най-скъпоплатените футболисти на "Герена" са именно българи. На върха на пирамидата е Георги Миланов, чиято заплата е 15 000 евро или около 30 000 лева. Зад него е Ради Цонев с 10 000 евро или около 20 000 лева. Двамата имат договор с клуба до края на сезона. Те получиха предложение от ръководството да влязат в положението на Левски и да си намалят заплатите. Близнакът твърдо отказа, а това беше и основната причина брат му Борислав да бъде пуснат без пари в Черноморец Одеса. Все още няма индикации какво ще е решението на Георги Миланов. Последният в момента е контузен, а "сините" евентуално ще му предложат нов договор, след като той се възстанови и започне да играе. Таванът на заплати за българи ще хване Миланов в заварено положение и е много вероятно той да получи предложение за нов договор, което да надхвърля споменатите по-горе 8 бона.

При всички положения обаче офертата ще е поне два пъти по-ниска от тези 30 000 лева, които Георги трябва да взима според контракта си.

Филип Кръстев се присъединява към лагера на Левски във вторник

Филип Кръстев се присъединява към лагера на Левски във вторник

Вече са уточнени и последните детайли по сделката