Интересен и малко куриозен факт се случи в първите 10 кръга от сезона и по отношение на картоните, пише "Мач Телеграф". Завърналият се в Локомотив (Пд) - Милош Петрович, игра и в деветте мача на своя тим дотук и получи в тях 7 жълти картона. Наказанието след петия пък изтърпя в мача за Купата на България на своя тим срещу Родопа (Смолян).

Другият, който прекали с грубите нарушения, е Христо Попадийн от Царско село. Той започна с 4 жълти картона в първите 4 кръга, а общо натрупа вече 6 жълти и един червен.

Случи се нещо невиждано от осем години насам в efbet Лига

Случи се нещо невиждано от осем години насам в efbet Лига

Все още няма футболист, който да е реализирал хеттрик

Осем пък са играчите, които имат дотук 10 изиграни мача без смяна. Куриозното е, че един от най-незаменимите е големият грешник в няколко мача на Левски от началото на сезона - Христос Шелис. Освен него, без пропусната минута в първенството са още вратарите Светослав Вуцов (Славия), Георги Аргилашки (Ботев Пд) и Красимир Костов (Ботев Bp).

От полевите играчи неизменно на терена са Александър Александров (Царско село), Виктор Генев (Ботев Пд), Ертан Томбак от Ботев (Пд) и Александър Цветков от Берое.

Боби Цонев е единственият българин в Топ 7 на най-резултатните играчи в efbet Лига

Боби Цонев е единственият българин в Топ 7 на най-резултатните играчи в efbet Лига

Битката за голмайсторския приз може да мине и без родно участие