Един от лидерите на "Ултрас Левски" - Адриян Петров, гостува в "Студио Дерби". Той говори за предстоящото създаване на сдружение, в което да се прехвърлят всички акции на клуба.

"Левски има собственик и той няма да се смени в скоро време. Собственикът ще продължи да бъде Наско Сираков. Идеята за сдружението няма как да се осъществи в следващите месеци. Процесът няма да бъде толкова бърз, колкото някои хора си мислят. За да стане това, хората трябва да приемат идеята за своя. Има голямо недоверие към всички организирани привърженици от страна на обикновения, редовия фен.

Това е грешка на всички организирани групи, които по една или друга причина загубиха доверието на обикновения, редовия фен. Затова това сдружение е прекрасна идея - всеки редови фен на Левски, който чувства, че не е представен подобаващо от организираните привърженици - това е перфектен начин да се чуе неговият глас директно към клуба. Така ще се разсеят всякакви съмнения кой ще превзема Левски, че 100 човека ще си правят каквото си искат. Нещата са 50 на 50 кой носи отговорност - един заради своята активност, друг - заради своята пасивност. Това е въпрос на личен избор, дали ще се участва в нещо такова.

Една от основните идеи на това сдружение е да осигури финансов гръб на Левски, да не допуска тази пропаст, която се отвори след събитията с г-н Божков. При голям бюджет, сериозни инвестиции и заплати, случва се трус в държавата и Левски остава без финанси, на ръба на оцеляването. Това сдружение трябва да осигури този минимален гръб. За да се случи това нещо, сдружението няма как да бъде от 50, 100 или 1000 човека. Ако са толкова, сдружението няма да може да осигури този гръб и няма да има тежест пред левскарите, няма да бъде на феновете. Трябва да има по-широка кампания, за да се чистят въпроси от редовия, масов фен. Най-големият капитал на Левски не е тази или онази организация, а е масовият фен, който прави разликата нашият клуб да бъде по-различен от другите. Клубът отговаря положително на това нещо", каза той.

Левски с важна информация за феновете преди мача с Ботев (Враца)

Левски с важна информация за феновете преди мача с Ботев (Враца)

"Сините" oтвoрят мобилна лаборатория зa антигенен срещу SARS - CoV-2