От управата на Левски започнаха да водят преговори със своите звездни футболисти. Целта е намаляване на заплатите им с 50%, твърдят колегите от Sportal.bg. Изпълнителният директор Павел Колев, спортният директор на "сините" Ивайло Петков, който днес навърши 44 години, и Петър Хубчев се срещнаха с част от футболистите, а с други се чуха по телефона.

На този етап българите са дали своето съгласие, както и по-голяма част от чужденците, които разбират тежката ситуация в цял свят. Разговорите на ръководителите с останалите играчи ще продължат и утре.

Божинов: Бих се върнал в Левски без пари, да дават заплатата ми за благотворителност

Божинов: Бих се върнал в Левски без пари, да дават заплатата ми за благотворителност

"Или за школата"

Както е известно, финансовата ситуация на стадион "Георги Аспарухов" е изключително трудна, след като клубът остана без генералния си спонсор през януари, а сега спряха и приходите от феновете, които с купуването на абонаментни карти, билети и артикули, както и чрез дарения, вкараха над 1,2 милиона лева в касите на клуба за по-малко от 45 дни.

След обявяването на извънредно положение в България на 13 март обаче играчите имат забрана да тренират, а първенството е спряно минимум до началото до месец май. Павел Колев, който обяви, че клубът има да изплати 50% от месечните възнаграждения на играчите си за януари, както и цялата заплата за февруари, предлага на футболистите да си намалят заплатата с 50% в периода, докато не могат да тренират пълноценно. В момента, в който ситуацията се оправи, те ще започнат да получават и официалната си заплата.

Георги Петков: Знам някои неща, Левски се стабилизира

Георги Петков: Знам някои неща, Левски се стабилизира

"Мисля, че няма да се стигне до фалит"

Шефовете на "сините" нямат намерение да пипат заплатите на юношите на клуба, които са с най-ниските възнаграждения в съблекалнята на "Герена". Ако всичките звезди на Левски намалят двойно заплатите си за този период, това ще бъде голяма помощ за клуба, тъй като ще бъдат спестени около 200 хиляди лева на месец.

Треньорският щаб, който не получава пари от два месеца, също ще си намали двойно заплатата в периода, докато не може да изпълнява своите задължения на 100%.

Всичко това показва голяма привързаност и съпричастност на треньори и играчи със ситуацията на "Герена", където основна цел е оцеляването, но и спечелването на Купата на България, ако пандемията премине по-леко през България и бъде подновено първенството.

Жуниор Мапуку пред ТОПСПОРТ: В Левски няма нападател с моя потенциал

Жуниор Мапуку пред ТОПСПОРТ: В Левски няма нападател с моя потенциал

"Бих се завърна на "Герена" и срещу ниска заплата"