Нападателят на Гана Насиру Мохамед е започнал да получава пари по дълга на Левски към него, съобщи сайтът Ghanasoccernet.com, цитиран от "Труд". "Сините" дължат над 300 000 евро на бившия си нападател. Договорът на 26-годишния стрелец трябваше да бъде анулиран заради неизплатени заплати и останалата част от хонорара му.

Миналия месец изпълнителният директор Ивайло Ивков увери, че клубът работи по план за уреждане на дълга.

Петър Хубчев с клауза "гилотина" в договора си с Левски

Петър Хубчев с клауза "гилотина" в договора си с Левски

Треньорът се застраховал солидно

Насиру се присъедини към Левски през 2019 г., подписвайки тригодишен договор. Той обаче анулира контракта след две години поради неизпълнение на част от сделката от страна на клуба.

Левски не изплати четири месеца заплатата му. Той докладва клуба на ФИФА, която нареди на Левски да плати на Насиру почти 400 000 евро.

Нападателят се завърна в шведския Хакен през лятото като свободен агент. Той не е играл от август поради сериозна контузия, която налага операция.

Дълговете към ганаеца и бившия треньор Петър Хубчев са най-сериозните, които има Левски. И двете задължения са на стойност около 800 000 лева. Именно те бяха в основата на притесненията на ръководството за лиценза на клуба. Миналата седмица изпълнителният директор на Левски Иво Ивков направи видеообръщение към феновете, в което обяви, че към момента само треньорът Станимир Стоилов има да получава пари.