Левски ще опита да привлече нов централен защитник през зимата, научи ТОПСПОРТ. "Сините" са принудени да търсят играч на този пост заради тежката контузия на Холмар Ейолфсон и неяснотата около бъдещето на Давид Яблонски и Аймен Белаид. Техните договори изтичат в края на сезона и все още не са подновени. 

Столичани загубиха исландския национал до края на сезона. ТОПСПОРТ вече Ви съобщи, че бранителят ще поднови тренировки най-рано през юли. Това значи, че Холмар ще пропусне и евентуални мачове в евротурнирите, тъй като ще му трябва поне още месец тренировъчен процес. 

Снимка 386930

Източник: LAP.bg

Ситуацията с Давид Яблонски е сложна. Желанието на клуба е да го задържи, но на "Герена" все още не са му предложили нов договор. Шефовете на столичани изчакват, за да видят как ще се развие делото на чеха в родината му за манипулиране на футболни срещи. Ако той не бъде оправдан, рискува да бъде наказан сурово от ФИФА, като правата му могат да бъдат спрени поне за 6 месеца. 

Левски и Давид Яблонски не могат да се разберат

Левски и Давид Яблонски не могат да се разберат

Преговорите зациклиха

Аймен Белаид започна сезона като твърд титуляр, но колебливите му изяви го пратиха на пейката. Почти сигурно тунизиецът ще бъде освободен след края на сезона. 

В същото време юношата Деян Иванов поднови тренировки преди няколко дни и е много далеч от място в отбора. Освен това, бранителят често е контузен. 

Левски разполага и с Нуно Рейш, който се очертава като твърд титуляр след травмата на Ейолфсон. 

Снимка 385862

Източник: LAP.bg

На "Герена" смятат да се застраховат с привличането на още един централен бранител, за да може треньорът Славиша Стоянович да има опции пред себе си за пролетния дял от първенството. 

Сред приоритетите за зимна селекция ще бъдат привличането на нов вратар и нападател. 

Спас Русев посети сутрешната тренировка на Левски

Спас Русев посети сутрешната тренировка на Левски

Босът надъха своите футболисти преди тежкото гостуване на Черно море