Левски отново е насочил поглед към скандинавския пазар.

"Сините" следят изявите на играчи от тамошните първенства и вече има набелязани за трансфер в предстоящия прозорец, твърди "Тема спорт".

Въпросните футболисти тогава ще са свободни агенти. Както е известно, Левски все още се намира в затруднено финансово положение и не може да си позволи да плаща, за да привлича играчи.

През зимата на "Герена" вече осъществиха два свободни трансфера от Скандинавия.

"Сините" успяха да вземат без пари централните защитници Ноа Сонко Сундберг и Келиан ван дер Каап. Първият дойде, след като договорът му с шведския Йостерсунд изтече, а вторият, след като се раздели с датския Виборг

Левски тренира без двама основни играчи, Митков се завърна

Левски тренира без двама основни играчи, Митков се завърна

"Сините" се готвят за мача с Черно море

От "Герена" ще бъдат активни през лятото по подсилването на състава. Левски вече осъществи първия си летен трансфер. "Сините" подписаха за 2 години с Ивелин Попов, като контрактът влиза в сила от следващия месец. Бившият национал в момента е част от третия в руското първенство Сочи. Той ще пристигне на "Георги Аспарухов" като свободен агент след края на кампанията. Попето е юноша на "сините", но няма официални мачове за първия отбор.

Наред с това ще има и изходящи трансфери. На тезгяха са сложени двама отстранени от първия тим. Това са халфът Димитър Костадинов и крилото Здравко Димитров. Те повече няма да носят синята фланелка, но имат договори с клуба и Левски ще настоява да получи пари за правата им.

Интерес има и към към Хосе Кордоба и Андриан Краев. С изтичащ контракт е десният бек Драган Михайлович. Той е твърд титуляр, но е малко вероятно да остане. За неговия пост Станимир Стоилов набюдава 24-годишния Жереми Петрис от Царско село.