Треньорът на Левски Станимир Стоилов иска нов централен защитник, който да бъде привлечен през зимната пауза, съобщава "Тема спорт".

Причината е, че е много вероятно някой измежду Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг да бъде продаден. Към двамата имаше интерес и през лятото, но тогава до сделка не се стигна. Кордоба бе желан от испански и френски тимове и в един момент се смяташе, че е с единия крак извън "Герена".

Левски показа отблизо головете срещу Вихрен (Сандански)

Левски показа отблизо головете срещу Вихрен (Сандански)

Двубоят се превърна в истински празник за града

Той обаче остана. Сунберг пък бе в сметките на турци и араби, но Стоилов категорично отказа да се раздели с играча, който командва целия отбранителен блок. В момента Кордоба и Сундберг са част от националните отбори на Панама и Гамбия. Това допълнително повишава цената им.

Приоритет в зимната селекция на Левски обаче си остава привличането на централен нападател. Причината е, че "сините" не разполагат с типичен таран след контузията на Билал Бари. Мароканецът с френски паспорт легна под ножа заради тежка травма на коляното. Все още не е ясно кога той ще бъде готов за игра. Със сигурност обаче ще пропусне доста мачове от пролетния дял на шампионата.

"Сините" вече удариха няколко пъти на камък в опитите да привлекат голмайстор. Те имаха набелязани играчи за поста от Бразилия и скандинавските първенства. Исканите футболисти обаче са поставили непосилни финансови условия. В момента Левски не може да си позволи да харчи много. Нещата биха се променили, ако се смени клубната принадлежност и на "Герена" влезе компанията на сръбския магнат Драган Шолак. Развитие по сделката се очаква до дни.