Левски е свил бюджета за заплати до 250 хиляди лева на месец, съобщава "Тема спорт". Такава е сметката, която сините трябва да покриват за месечни възнаграждения на футболистите си. Тя е свита благодарение на част от най-скъпоплатените играчи в състава.

През миналия месец сините успяха да продадат нидерландеца Найджъл Робърта на американския Ди Си Юнайтед - остава само трансферът да бъде затворен. През януари пък от тима си тръгна Паулиньо. Бразилското крило премина в Корфакан от ОАЕ, като за правата му сините получиха 300 хиляди евро. Тогава от клуба признаха, че ако сделката за Паулиньо не е станела факт, то той е щял да бъде освободен, защото не може да бъде плащано месечното му възнаграждение.

Наско Сираков гласи ново име за директор

Наско Сираков гласи ново име за директор

Бившият защитник на Левски Саид Ибраимов пак е актуално име за "сините"

След като Наско Сираков придоби мажоритарния пакет акции на Левски, разходите за заплати бяха доста по-високи. В края на миналата година чрез обръщение на официалния сайт на клуба той обяви: "При идването ми на стадион "Георги Аспарухов" за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лева месечно". Сега тази сума е свита двойно, макар че през зимата сините привлякоха шестима чуждестранни футболисти -вратаря Звонимир Микулич, защитниците Ребин Сулака, Начо Монсалве, Файсал Рерас и Драган Михайлович, както и нападателя Билал Бари.

Очаква се в началото на следващата седмица Левски да финализира и сделката за Робърта. Той е в САЩ, но все още е под задължителна карантина. След това ще премине медицински прегледи и ако всичко е наред, ще стане официално футболист на Ди Си Юнайтед. За правата му Левски ще вземе 1.2 милиона долара.

Сулака виси за Лудогорец

Сулака виси за Лудогорец

Бранителят по всяка вероятност няма да бъде готов и за следващия кръг