Нов кандидат за бразилската перла на Левски Уелтън се появи на хоризонта. Японският Гамба Осака проявява сериозен интерес към 26-годишното крило на "сините", съобщава SportLive.bg.

Клубът от Джей Лигата се готви дори да отправи и официална оферта до столичния гранд за правата на Уелтън. През миналия сезон двукратният шампион на Япония завърши на незавидното 16-то място в първенството.

Клубът от Осака планира да се подсили сериозно за новата кампания. Японците са хвърлили око на Уелтън и ще се опитат да го привлекат.

Основен проблем за осъществяването на сделката с Гамба Осака обаче може да се окаже трансферната сума, за която от Левски претендират за правата на може би най-добрия си футболист. Досега се считаше, че от "Герена" искат за него 3 млн. евро, като имаше информации и за 3,5 млн. евро, но Левски е поставил цена от 4 млн. евро на Уелтън.

И Кайзерслаутерн пожела Краев

И Кайзерслаутерн пожела Краев

Той е по-близо до Турция

Медията съобщава още, че други два клуба продължават да имат интерес към бразилеца. Става въпрос за гранда от родината му - Ботафого и белгийския Стандарт Лиеж. На този етап и двата клуба едва ли ще извадят исканата сума за 26-годишния футболист, като белгийците не са отправили нова оферта, след като от "Герена" отхвърлиха предложените от тях 1 млн. евро през лятото.

"Мога да потвърдя за интереса към Уелтън от Ботафого и Стандарт Лиеж. Японският Гамба Осака наистина има желание да го привлече. Аз обаче не съм човекът, който може да предявява и да определя сумата. Аз съм длъжен да предлагам играча за сумата, за която ми кажат. Ако го продадат, добре. Ако не го продадат, пак е ОК. Коректен съм клуб, който отваря вратата за мен. Левски и Наско Сираков заедно с Мъри Стоилов са отворили вратата и клубът е голям трамплин за играчите", потвърди мениджърът Джери Перейра .

"Преди съм работил с Левски при трансферите на Жоазиньо и Зе Соарес. Всичко беше точно и коректно. Искам взаимоотношенията ми с клуба да продължат да бъдат такива. Поради тази причина аз трябва да защитавам и страната на клуба, т.е Левски. Искат 4 млн.- казвам 4 млн. Въпреки че за мен това не е реална сума. Не съм аз обаче човекът, който определя цената. Искам да подчертая, че аз съм на страната на Левски. Не може да продадеш най-важните си футболисти на безценица. Може да е голяма сумата, но той е един от най-добрите и важни играчи за отбора, а аз приемам това, което ми кажат от клуба. Затова работя от толкова дълги години с Левски и други клубове", отговори топ агентът на въпрос за поставената цена на Уелтън .

"Предоставих контактите и от Гамба Осака са говорили директно с Левски", призна още той.

Джери Перейра сподели, че е в постоянна връзка с агентите на Уелтън - Сауло и Робсон Роча.

"Двамата са на същото мнение като мен за цената на Уелтън. Сауло и Робсон Роча приемат позицията на Левски", обяви той.