Левски е много близо да разреши пореден казус. "Сините" и ненужният Анте Блажевич ще се разделят през зимата, твърди "Тема спорт". Хърватският бранител продължава да тренира индивидуално на "Герена", след като не влиза в плановете на Станимир Стоилов. 26-годишният футболист взе участие само в един официален мач на "сините" - загубата с 0:1 от ФК ЦСКА 1948 в първия кръг.

В Бистрица Блажевич допусна много грешки в играта си и Мъри ясно заяви, че няма повече да разчита на него. Ръководството на клуба проведе няколко разговора с него, с които да го убедят да разтрогне по взаимно съгласие, но хърватинът не искаше да къса договора си. В последния месец шефовете на "Герена" са постигнали значителен напредък и Блажевич е склонил да си тръгне през зимата със солидна компенсация. По всяка вероятност той ще получи три заплати накуп и ще се превърне в свободен агент.

Мъри разкри подробности за интереса на Юнайтед груп и призна: Левски е в будна кома

Мъри разкри подробности за интереса на Юнайтед груп и призна: Левски е в будна кома

"Трябва ни голям спонсор, за да продължим да съществуваме"

Дошлият през лятото от Железничар бранител бе единствената грешка на Станимир Стоилов в селекцията. Треньорът на "сините" на няколко пъти призна това, а изпълнителният директор Ивайло Ивков заяви, че играчът е имал информация за треньорска смяна и е показал, че няма амбицията да се развива, а само да прибира заплатата си.

"Задраскването" на Блажевич принуди "сините" да привлекат по спешност бившия футболист на Царско село Жереми Петрис. Първоначално французинът подписа договор само до края на календарната година, но наскоро той парафира със столичани до 2024 година. За момента Левски не планира раздяла или продажба на други футболисти през зимата, а ако се стигне до очакваната смяна на собствеността, се очаква и доста сериозна селекция за подсилване на отбора.