Левски на практика се отказа от трима титуляри. Очакваше се в паузата на първенството ръководството на тима да води преговори с Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал за подновяване на договорите им. ТОПСПОРТ научи, че такива не са се състояли. Нещо повече, шефовете на "Герена" нямат намерение и да започват разговори с триото. 

Това означава, че гореизброените играчи ще напуснат след края на сезона като свободни агенти, тъй като контрактите им изтичат. Считаше се, че с най-големи шансове да остане на "Герена" има Давид Яблонски. Драстичният спад във формата му, както и делото срещу него за "черно тото" в Чехия, са в основата на решението на ръководството да се откаже от него. 

Снимка 411420

Източник: LAP.bg

Няма да е изненада, ако любимецът на феновете седне на резервната скамейка в мачовете до края на сезона. Очаква се на неговото място да бъде налаган Седрик Унтонджи. 

Милош Цветкович вече е със статут на резерва. На неговата позиция титуляр ще бъде Живко Миланов. 

Снимка 407106

Източник: LAP.bg

След като мине периодът на адаптация на Еркебулан Сейдахмет, Жерсон Кабрал също ще седне на пейката, отстъпвайки мястото си на младия талант от Казахстан. 

Снимка 393580

Източник: LAP.bg

С изтичащ договор в Левски е и вратарят Николай Михайлов. В неговия контракт имат опция за удължаването му с две години. Очаква се преговори със стража да бъдат водени в следващите седмици. 

Петър Хубчев: Не коментирам Левски, Лечков да не напада футболистите ми

Хубчев пак не отрече за Левски, готов е да се раздели с националния тим

"Няма да допусна Йордан Лечков да напада футболистите ми"