Левски се отказа от 35 000 евро, за да си спести заплатата на Борислав Цонев, твърди "Мач Телеграф".

"Сините" разтрогнаха вчера договора си с халфа по взаимно съгласие, а до този момент се стигна след цял куп преговори и отстъпки от страна на Левски.

Раздялата между клуба и близнака стартира в края на миналата година, когато стана ясно, че "сините" няма да предложат нов договор на Боби и брат му Ради. Отделно от "Герена" разпространиха чрез близките си мениджъри, че двамата близнаци, на които договорите изтичат в края на сезона, се продават срещу символична сума.

В началото на настоящата година пък ръководството на "сините" предложи на Боби и Ради да намалят заплатите си, за да помогнат на клуба, борещ се с тежка финансова криза. Близнаците вземат впечатляващите 20 000 лева на калпак, което ги прави най-скъпо платените футболисти на "Герена" след Георги Миланов. Двамата обаче твърдо отказаха намаление. Те уведомиха шефовете, че не са склонни да си свият заплатата и с една стотинка.

Майкъла: Левски на това общежитие, наречено "сектор", каква козирка ще му слагат?

Майкъла: Левски на това общежитие, наречено "сектор", каква козирка ще му слагат?

"38-40 млн евро ще струва "Армията""

В първите дни на януари от Украйна дойде спасителна оферта за Боби Цонев. Местният Черноморец Одеса направи предложение от 35 000 евро за халфа, което "сините" моментално приеха. Близнакът обаче първоначално отказа трансфер, защото не хареса финансовите параметри по сделката. Заради това се наложи Левски да се откаже от споменатите по-горе 35 000 евро, а те да отидат в джоба на Боби Цонев, за да има трансфер! "Сините" решиха, че е по-добре да пуснат халфа без пари и дори на загуба, но да си спестят заплатата му от 10 000 евро месечно.

"Левски се раздели с Борислав Цонев. Договорът между клуба и футболиста бе прекратен по взаимно съгласие", обявиха официално от "Герена".

Очаква се днес или утре Боби Цонев да подпише като свободен агент с Черноморец Одеса. Много е вероятно същото да направи и друг футболист на Левски - Мартин Петков. Младокът не пътува със "сините" за лагера в Турция, след като се оказа ненужен на "Герена". Желанието на "сините" е заплатата на играча да не тегне над клуба.