Левски се опитва да привлече 20-годишното крило Джавад Ел Джемили без да плаща трансферна сума на кипърския Акритас, пише "Тема спорт".

Юношата на Еспаньол има договор с клуба до май тази година, но сините в момента преговарят за играча, който да премине като свободен агент на "Герена", като тимът от Острова на Афродита ще си запази процент от бъдещата му продажба.

Това е основната цел на Левски, но може да се наложи и да бъде платена минимална трансферна сума в размер на 50 000 евро. Столичани са склонни да изпълнят и този вариант, но ще се опитат да постигнат първата си задача.

Джавад Ел Джемали бе изваден от групата на Акритас за гостуването на АПОЕЛ Никозия, което е знак за негов трансфер в Левски. Очакванията са, че крилото ще пристигне на лагера на сините в Дубай до петък.

20-годишният футболист е юноша на Еспаньол, след което преминава в школата на каталунския Дамм. От този клуб той отива със свободен трансфер в кипърския Акритас през септември 2021 година. През този сезон е бил на терена в 15 двубоя, в които е реализирал две попадения. Той може да действа като дясно и ляво крило, както и в ролята на атакуващ халф.