Левски изигра първата си зимна контрола от подготовката в Умаг, Хърватия. В нея "сините" допуснаха обрат и поражение от Домжале, което не е някаква новина с оглед представянето на клуба през есента. За генерални изводи е безумно рано, ала моментната констатация е, че в тима не се виждат дори и миниатюрни наченки на прогрес.

Селекцията на Стоянович си играе "нещото" от първия полусезон и май трудно ще се отучи от този лош футболен навик. За да придобият събитията положителен обрат, на "Герена" се нуждаят от нови попълнения на три позиции:

Наско Сираков разкри истината за сделката с Фиорентина и трансфер на Робърта

Наско Сираков разкри истината за сделката с Фиорентина и трансфер на Робърта

Иван Андонов пътува за Италия след дни

Централен защитник

Аз съм привърженик на тезата, че сърцето на "синята" отбрана трябва да бъде изцяло подменено. Липсва химията между Алекс Петков и Живко Атанасов. Не мога да преценя кой от двамата дърпа другия назад, тъй като във всеки двубой се надпреварват с грешките. Казват, че сработеността се изгражда с много мачове, но за клуб като Левски, времето никога не е достатъчно, а в техните действия има всичко друго, но не и синхрон. Най-фрапантното е , че често биват надигравани във въздуха, където наглед физически се очаква, че не би трябвало да имат сериозна конкуренция. Понякога са прекалено статични и лесно падат в жертва на съперник с прилични бегови умения.

Снимка 515046

Източник: Официален сайт на Левски

Още един централен защитник пък става съвсем необходим, ако Славиша Стоянович избере за постоянно 3-4-3. Ако предположим, че "синият" ариергард към днешна дата е Сулака-Петков-Атанасов, то младият Георги Александров, на този етап, трудно ще бъде тяхна алтернатива. По-скоро вариант за близкото бъдеще. Бъде ли хвърлен в дълбокото така, както срещу ЦСКА, левскарите рискуват да "съсипят" без време още един от своите качествени младоци. Естествено, при липса на финанси за нов в тази зона, Тома Даске може да бъде върнат на номиналната си позиция. Напоследък обаче той е далеч по-полезен като опорен халф, където върши прилично своите задачи.

Ребин Сулака се присъедини към Левски

Защитник се присъедини към Левски

Ребин Сулака вече е при "сините" в Умаг

Флангови бранители

Ах тези бекове, ах тези уинг-бекове! Най-модерната позиция в съвременния футбол! Какъв треньор си ти, ако нямаш играч способен да "бродира" от аут до аут. В efbet Лига бързо си свериха часовниците и вече 60% от тимовете са в крак с модата. Част от тях е и Левски, който без кадрови потенциал, същ иска да демонстрира на противниците си най-новите тенденции във футболната игра.

Тук е и разковничето за просъществуването на схема 3-4-3 на "Герена". По информация на ТОПСПОРТ, съвсем скоро футболист от Южна Америка ще подсили "сините" редици. Това ще бъде отлична новина, тъй като в момента дори няма кой да замени твърдите титуляри отляво и отдясно - Иво Найденов и Патрик-Габриел Галчев, та се наложи юношата Николай Арахангелов да дебютира на този непривичен за него пост.

Снимка 515044

Източник: Официален сайт на Левски

В интерес на истината, Папи Галчев сякаш идеално пасна на позицията уинг-бек, но ще изчакаме още малко преди да го отличим специално.

За Найденов пък отдавна всичко е казано, като се надявам бъдещото ново попълнение да го отмени от бремето в отбрана и той да се завърне в средата на терена, където вече нееднократно показа, че се чувства далеч по-уверен във възможностите си.

ТОПСПОРТ представя: Големите надежди в състава на Славиша Стоянович

ТОПСПОРТ представя: Големите надежди в състава на Славиша Стоянович

Асен Митков, Николай Арахангелов и Пламен Андреев са смятани за едни от най-перспективните от ДЮШ

Подобно на първата микротема, и тук бройката на новопривлечените трябва да бъде поне двама, но едно са желанията, друго реалността.

Стоянович май го знае най добре...

Нападател

Левски притежава четирима централни нападатели - Найджъл Робърта, Стивън Петков, Валери Божинов и Илия Димитров. Водещата роля в този квартет има нидерландецът, който обаче не усеща дори и капка страх за своето титулярно място. Просто останалите трима са абдикирали тотално от съревнованието си с "лалето". И докато приемем, че Божигол има по-скоро представителна функция в клуба и служи за медиен посланик на гранда, то главното разочарование засега идва от Стивън Петков.

Стоянович казал на Сираков желанието си за бъдещето на Робърта

Стоянович казал на Сираков желанието си за бъдещето на Робърта

Босът на "сините" решава

Няма го онзи "голов терминатор" от Ботев (Пд), който имаше хищнически инстинкт пред гола. Самочувствието и желанието му да доминира над съперниковата отбрана са някъде далеч в миналото, а в Левски се очакваше Петков да бъде най-добрата версия на себе си. Макар и в контрола, пропускът му в 90-ата минута срещу Домжале също подсказва, че Стивън изпитва някакъв дискомфорт, пречещ му да разкрие максимално неговите качества. А той определено има какво да покаже.

Снимка 499045

Източник: LAP.bg

А приемем ли, че раздялата с Илия Димитров ще се случи след лагера в Хърватия, то нов централен нападател е повече от необходим. Да не говорим, ако бъде продаден и Найджъл Робърта...

Заека: Годината за Левски трябва да е нулева, Ники се отпусна сериозно

Заека: Годината за Левски трябва да е нулева, Ники се отпусна сериозно

"Сигурно на Михайлов са му казали, че Миятович трябва да умре, за да пази той"

По-добре късно, отколкото никога

Тази изтъркана до безобразие сентенция е подходяща за финал на тези "сини" размишления. Левски наистина се нуждае от попълнения на тези позиции, ако иска да вдигне нивото през пролетта. Ясно е, че в момента трансферният пазар е специфична среда, където трудно може да намериш нещо качествено за без пари, но работата по селекцията не бива да спира.

Пак намаляват заплатите на "Герена"

Пак намаляват заплатите на "Герена"

Водят се преговори с футболистите на Левски

Остава по-малко от месец до подновяването на шампионата, а Левски трябва да запълва липсващите парченца в своя футболен пъзел. А свърши ли се добра работа на селекционния фронт, надеждите за позитивна пролет ще се повишат.

Тогава дори може да се помечтае и за Купата на България, например...

Снимка 515047

Източник: Официален сайт на Левски