Левски е постигнал споразумение с бившия си футболист Насиру Мохамед, пише "Тема Спорт". Това е станало възможно, след като от клуба са направили плащане към ганайския флангови нападател. Погасяването на част от дълга към него се е случило след домакинството на Ботев (Пловдив), което бе спечелено с 2:0. Именно дял от приходите от двубоя са отишли по сметката на футболиста. След това двете страни са се разбрали Левски да му изчисти останалите дължими пари до края на годината.

Дълго време Насиру Мохамед бе сериозна заплаха за получаването на лиценз от "сините". С доста усилия обаче от "Герена" на намерили начин за сближаване на позициите, а след това започнаха и да му се издължават.

Шампионът на Унгария със засилен интерес към Краев и Кордоба

Шампионът на Унгария със засилен интерес към Краев и Кордоба

Ще се стигне ли до трансфер?

Подобен проблем Левски имаше и с Петър Хубчев и щаба му. В крайна сметка обаче този казус бе разрешен. Именно поради тази причина от клуба са убедени, че са покрили всички изисквания на Лицензионната комисия.

Към настоящия момент "сините" имат забрана за картотекиране на нови играчи от УЕФА. Очаква се обаче тя да падне до старта на трансферния прозорец именно заради плащанията към Мохамед и вече бившите наставници. Така клубът няма да има проблеми да впише в БФС и евроцентралата летните си попълнения. На "Герена" вече имат едно. Левски подписа за 2 години с Ивелин Попов, като договорът на бившия национал влиза в сила след края на кампанията в Русия. В момента офанзивният играч е част от Сочи, който се намира на 3-ото място в класирането на Премиер лигата.

Насиру Мохамед бе привлечен в Левски малко след началото на сезон 2019/20. Той дойде с трансфер за около 300 хил. евро от шведския Хекен по настояване на Петър Хубчев. За две кампании със синята фланелка ганайският флангови нападател изигра общо 35 мача във всички турнири, в които отбеляза 3 гола.

От "Герена" с нов отчет за кампанията "Левски е вечен"

От "Герена" с нов отчет за кампанията "Левски е вечен"

"Сините" събраха над 2 млн. за 89 дни