Ръководството на Левски ще преведе още пари от дълга на клуба към НАП. Единият дял ще бъде от трансфера на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец и по договор агенцията трябва да прибере 30% от приходите на столичани. Централният бранител бе продаден на разградчани за 800 000 евро, което означава приблизително половин милион лева за НАП.

Но от "Герена" плануват да преведат и друга сума по сметката към агенцията. В края на юни Левски се похвали, че от началото на март клубът е заплатил близо 2 милиона лева на НАП, пише "Тема Спорт".

Задава се трансфер на Марин Петков в Бордо

Задава се трансфер на Марин Петков в Бордо

Към един момент той бе в размер от 11,8 милиона лева, а сега по груби сметки сините дължат още около 10 милиона към НАП. За погасяването му вървят няколко кампании, но от "Герена" преди време спряха да публикуват какви средства постъпват в отворената за целта дарителска сметка.

В началото на март финансистът Венцислав Димитров, който е член на Надзорния съвет, зави, че подписаното споразумение с НАП за 30% от приходите на клуба, които отиват към агенцията, е "най-мекото и добро" за Левски. Предстои да видим дали от "Герена" ще направят нов отчет в края на октомври и с колко още ще бъде намален дългът.