Столичният гранд Левски изненада мнозина от своите фенове и публикува официална молба към премиера на България - Бойко Борисов, на своя сайт. В нея се призовава държавата да помогне на клуба, защото финансовото положение е толкова тежко, че скоро играчите могат да започнат да разтрогват договорите си.

Публикуваме я без редакторска намеса:

Даниел Боримиров за Павел Колев: Видяхме го човека с фойерверките, най-лесно е да избягаш от отговорност!

Даниел Боримиров за Павел Колев: Видяхме го човека с фойерверките, най-лесно е да избягаш от отговорност!

"Когато човек обича Левски, той винаги трябва да прави компромиси"

"ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,

България, Европа и светът са изправени пред тежки предизвикателства. Вече четвърти месец усилията на цялото човечество са обединени за спиране на развитието и пораженията от пандемията COVID-19. Милиони заразени, стотици хиляди починали, претоварени социални и здравни системи, изолация, дистанциране, безработица, сринати икономически прогнози...

Даваме си сметка за усилията, които полага цялата държава и нейното ръководство, както и за конкретните резултати, благодарение на навременните и конкретни действия на правителството и Националния оперативен щаб.

"Сините" фенове с още един начин да помогнат на любимия си Левски

"Сините" фенове с още един начин да помогнат на любимия си Левски

Специална промоция в официалния магазин на вековниците

Навлизаме в период на разхлабване на ограниченията, на постепенното успокояване на обстановката и възстановяване на по-нормален ритъм на живот. Всеки ден ни приближава към завръщане на традиционните ни всекидневни ангажименти, работен ритъм, занимания и спорт.

Надяваме се и в България в скоро време да се възобновят спортните срещи, индивидуални и отборни състезания и първенства.

Нашата голяма болка и грижа обаче е ЛЕВСКИ!

Колев: Трудно е да не знаеш какво да кажеш на футболистите

Колев: Трудно е да не знаеш какво да кажеш на футболистите

"А всеки ден да говориш с тях"

След екстремните събития през месец януари, които на практика лишиха от финансиране нашия любим клуб, отборът ни е изправен до стената. Липсата на средства, наличието на натрупани стари задължения към държавата, фирми, клубове, играчи, агенти и други лица доведоха до безпрецедентна ситуация. Ръководителите се отказаха от заплатите си. Цялото треньорско ръководство достойно ги последва. Наложи се да се обърнат към феновете, за да се спасява клубът. И привържениците на ЛЕВСКИ направиха нещо невиждано:

Събрани бяха стотици хиляди левове от дарения, СМС-и, спортни артикули, закупиха се билети и сезонни карти за 1 200 000 лв., беше разпродаден цял стадион дори за мач, който щеше да се играе без зрители...

Хубчев искал да си тръгне от Левски много по-рано?

Хубчев искал да си тръгне от Левски много по-рано?

Твърди "Блиц"

ВЕЛИК КЛУБ С ВЕЛИКА ПУБЛИКА!!!

Г-н Министър-Председател,

Обръщаме се към Вас като ръководство на държавата. Героизмът на милионите левскари спаси отбора и честта на ПФК Левски. Но този героизъм не може да продължи безкрайно. Ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите не са по силите на никоя публика. Издръжката не може да се остави на добрата воля на родители, пенсионери и техните деца и внуци. Задължително е да се осигурят сериозни средства както от собственици, така и от спонсори и рекламодатели. И тук е нужна намесата на Държавата. По време на Вашите правителства бяха отделени и инвестирани огромни средства в цялата страна за изграждане на спортна инфраструктура, строеж и ремонти на стадиони, спортни зали, игрища, физкултурни салони, съоръжения и т.н.

Бяха заделени и предоставени десетки и десетки милиони левове за подпомагане на различни футболни клубове в цялата страна. Държавни фирми и общински предприятия финансират и издържат пряко или чрез реклама различни отбори от Първа и Втора лига. Създадоха се смесени дружества, за да осигурят условия за инвестиции за изграждане на стадион в центъра на София, в Борисовата градина...

Фирми искат да наливат пари в Левски

Фирми искат да наливат пари в Левски

Вижте подробности

А ЛЕВСКИ?

ЛЕВСКИ няма нужда от привилегии или подаяния. Нашият отбор е доказал, че има достойнство. Нашият отбор и милионната публика никога не приеха да бъдат нито отбор на МВР, нито на Армията, нито на Пощите, на Никого. Ние следваме честта, всеотдайността и примера на АПОСТОЛА! Ние се обръщаме към Вас с искане за справедливост. За принципите на равнопоставеност и обективност. Смятаме, че към любимия ни клуб трябва да се прояви същата грижа, солидарност и подкрепа, както към останалите.

Уважаеми г-н Борисов, в публичното пространство бяха заявени от Вас и Ваши министри желание и идеи такава справедливост да бъде осъществена. Въпросът е, че моментът вече е съдбовен. А в рамките на две седмици няма реално решение на проблема, футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб. Такъв катаклизъм вече нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат. Необходимо е спешно да се осъществи финансова намеса.

Атанас Фурнаджиев: : Не мисля, че ще се стигне до изваждането на Левски от елита

Вицепрезидентът на БФС: Не мисля, че ще се стигне до изваждането на Левски от елита

"Вариант "пролет-есен" в Първа лига не е удачен"

В тази връзка нашето предложение, г-н Премиер, е да бъде предоставена възможност официалния рекламодател на Дружеството "7777.bg" да подкрепи отново клуба в този труден момент, като преведе необходимите финансови средства. Стимул, който ще осигури възможност клубът да реализира приходи по време на трансферния прозорец.

Ако това е неизпълнимо, то единствената алтернатива би била държавата директно да кредитира футболния клуб чрез обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди - подход, който привържениците на Левски поначало не одобряват и не желаят, но той би се явил като последна инстанция за финансиране.

Наско Сираков щял да се завръща в Левски

Наско Сираков щял да се завръща в Левски

Дали е така?

Ние, организираните левскари, вярваме в добрите Ви намерения и в справедливостта. По делата и резултатите ще ни съдят. И вярват в истинността:

"Левскар да си, братко, е дума велика, Левскар да си, братко, е чест!"

НКП на "Левски", "Ултрас Левски", "Тръст Синя България", "Сдружение Сини сърца".