Бирсент Карагарен отново е вариант за гранда Левски. Младата звезда на Локомотив (Пд) се представя добре от началото на сезона, въпреки че невинаги започва като титуляр най-вече заради нововъведеното правило в стартовия състав на всеки отбор да има по един футболист до 21 години.

Именно Карагарен донесе и победата на "черно-белите" срещу "сините" с 1:0 на 23 август на Лаута. По информация на "7 дни спорт" отговорни фактори от "Герена" се интересуват и да разпитват подробно за футболното развитие на таланта от Асеновград. На този етап не е ясно дали този интерес от столичния клуб е продиктуван по заръка на треньора Стойчо Стоев.

Трансферният прозорец в България затвори съвсем скоро - на 15 август. Очаква се "сините" да продължат да следят Бирсент поне до зимата. Той има договор с Локо (Пд) до лятото на 2016 г. Не е тайна, че в България освен Лудогорец в момента други клубове не купуват футболисти, затова от Левски много трудно евентуално ще могат да си позволят да купят звездата на "черно-белите".

Иначе младокът попадна в полезрението на столичани още през миналия сезон, когато талантът му изгря на футболния ни небосклон. През това лято обаче не се стигна до оферта към него. Според запознати "сините", а и другите клубове, за които Карагарен представлява интерес, не бързат да отправят оферта за него, тъй като изчакват да усъвършенства докрай безспорните си футболни качества.