"Сдружение Сини Сърца" обяви, че от 4 октомври Левски пуска специален артикул в своя официален магазин в чест на 90-годишнината от първата титла на "сините".

Артикулът представлява реплика на златния медал, с който са наградени тогавашните герои в "синьо", а той върви в комплект с възпоменателна значка, отбелязваща този значим успех.

Репликата на златния медал е в чест на първата си шампионска титла, която Левски печели на 3 октомври 1933 година.

Ето какво написаха от "Сдружение Сини Сърца":

"Скъпи приятели,

Днес честваме 90 години от първата шампионска титла на любимия отбор. На 3 октомври 1933 г. съдията Иван Йонов извежда "Левски" София и Шипченски сокол (Варна) във финала за държавно първенство по футбол. Мачът се играе на игрището на АС"23. Председател на "Левски" е Петър Стоянович, а треньор е друг основател на клуба: Цветан Генев - Цеко Генерала, с помощник Иван Радоев - Баба Рада. За столичани на терена излизат Ради Мазников, Никола Николов - Бачо Кольо, Александър Христов (капитан), Борислав Габровски, Николай Димитров - Фъц, Константин Ефремов - Жабчо, Коста Жеков, Михаил Лозанов - Танка, Асен Панчев - Панчето, Асен Пешев - Капуй и Стефан Георгиев.

ЦСКА гази Левски през октомври

ЦСКА гази Левски през октомври

Балансът е положителен за "червените"

"Сините" от София побеждават варненци с 3:1 с голове на Коста Жеков, Асен Пешев - Капуй и Асен Панчев - Панчето, а почетното попадение за "соколите" е дело на капитана Илия Булашев. Така "Левски" става шампион за пръв път в своята история, но това далеч няма да е последната титла във витрината на клуба. Голмайстор на шампионата през 1933 г. става Асен Пешев - Капуй с 27 гола.

В знак на почит създадохме нов артикул от колекция "Памет": реплика на златния медал, с който са наградени тогавашните герои в "синьо". Той върви в комплект с възпоменателна значка, отбелязваща този значим успех.

Можете да закупите изделието в официалния магазин на ПФК "Левски" на Герена или онлайн на https://fanshop.levski.bg от утре, 4 октомври.

Цена на артикула: 140 лв.

Пази името на "Левски" чисто".