Много голяма е вероятността Левски все пак да продаде Хосе Кордоба за отлични пари, като се засилва офанзивата това да стане още лятото.

В момента "сините" водят сериозни разговори с испански елитен клуб, като според информация на "Тема Спорт" потенциалният купувач е от горната половина на класирането на Ла Лига. Контактите на Левски са по две направления. Първото, разбира се, е Лъчезар Танев. Агентът е много близък с Наско Сираков. Двамата гледаха заедно на "Герена" предпоследната контрола на сините срещу Ботев (Враца), спечелена с 2:0.

Мъри: Антоан Стоянов и Дейвид Михалев се отличават, могат да попаднат в състава

Мъри: Антоан Стоянов и Дейвид Михалев се отличават, могат да попаднат в състава

"Имат голям потенциал"

Танев не е агент на Кордоба, но в случая може да действа от страната на сините. Мениджърите на Хосе играха роля при зимните преговори, те бяха склонни да свалят доста претенциите си относно 25-те процента отчисления при продажба на играча.

Досега е ясно, че Жирона е направил оферта за Кордоба, но сега има втори клуб от Ла Лига, на по-високо място от 11-о, където е клубът от Североизточна Каталуня. Очаква се преговорите да се съсредоточат на ниво над 2 милиона евро, каквото бе официалното зимно предложение към Хосе от датския Брьондби.

Второто направление, по което Левски има контакти в Испания, е генералният спонсор на сините. "Палмс бет" отскоро е официален представител на "Ла Лига" за България. Наскоро представители на компанията бяха на Иберийския полуостров. Към Кордоба има интерес и от Испания и САЩ. А посланикът на Ла Лига Луис Гарсия бе в София и получи фланелка на Левски на стадион "Георги Аспарухов". Има вероятност да се осъществи и контрола на Левски с испански клуб през май.

Левски вече има събрани над 240 000 лева за задълженията на клуба към НАП

Левски вече има събрани над 240 000 лева за задълженията на клуба към НАП

Шефовете на "сините" надъхват привържениците със мотото: Заедно в името на Левски