Левски привлече холандското крило Жерсон Кабрал. Играчът подписа договор за две години, обявиха от клуба. Фланговият футболист се превърна в 14-о ново попълнение за столичани.

ТОПСПОРТ по-рано Ви информира, че фланговият футболист ще пристигне в София днес. Той премина медицински тестове и парафира със "сините". За привличането му личното си съгласие е дал Делио Роси още преди няколко седмици, но тогава преговорите между двете страни са се провалили.

Жерсон Кабрал играе отляво на атаката. Той е на 26 години и се отличава със скорост и острота. Силният му крак е левият.

Левски договори холандски нападател, чакат го днес

Левски договори холандски нападател, чакат го днес

Въпросният футболист всеки момент ще подпише договор

Играчът е бивш младежки национал на Холандия. В мъжкия футбол дебютира през 2010 година с екипа на Фейенорд. Две години по-късно е закупен от Твенте, където е съотборник с Николай Михайлов. На два пъти е даван под наем на  Ден Хааг и Вилем II. През лятото на 2015 се завръща в Твенте, където бележи 6 гола в 25 мача.

Снимка 312278

Източник: GettyImages

През миналото лято подписва с Бастия, а шест месеца по-късно е пратен в Спарта (Ротердам). През лятото скъса договора си с корсиканците и е свободен агент.

Левски имаше желание да се подсили с Ален Стеванович и Степан Лончар, но и двамата на успяха да издържат медицинските тестове.