Левски ще напълни сериозно касата си в последния мач за сезона. Съперникът е ЦСКА, мястото е Националния стадион "Васил Левски", а залогът се очаква да е 24-каратов, пише "Тема Спорт". При очаквана победа на "червените" в предпоследния кръг с ФК ЦСКА 1948 и при допустима загуба на "сините" в Разград, заключителният сблъсък ще бъде истински финал на сезона.

При такъв развой в предпоследния кръг, който е с голяма степен на вероятност, на 7 юни Левски трябва да играе за третото място и директна европейска квота, а ЦСКА за шампионска титла. Това гарантира невиждана за това първенство посещаемост.

Топузаков ще говори на "Герена"

Топузаков ще говори на "Герена"

Левски посреща Лудогорец в събота

Въпреки че вечното дерби е в делничен ден, сряда 7, юни, се очаква националният стадион да събере над 30 хиляди зрители, което ще донесе приход на клуба от половин милион лева. Финалът за купата миналата година, спечелен от сините, едва побра 40 хиляди човека на арената, като от организаторите и полицията бяха направени много компромиси с буферните зони и правостоящи зрители.

Сега едва ли ще се повтори същото стълпотворение, но картината няма да е много по-различна. Червената половина на стадиона евентуално ще чака победа и шампионска титла, а сините, освен че ще искат да попречат на празника на спортния враг, което е исторически заложено, ще играят и за третото място, и за достойнството си.

Тези 500 хиляди лева щяха да са в касата на ЦСКА, ако в редовния сезон "армейците" бяха победили Лудогорец, но на своя стадион те паднаха с 0:1 и така в плейофната фаза се падна Левски да е домакин на вечното дерби. И да прибере приходите, с които да запълни някои от многото дупки в бюджета.

Ето коя компания ще изплати дълга на Левски към НАП

Ето коя компания ще изплати дълга на Левски към НАП

Тази помощ обаче няма да бъде безвъзмездна