Ръководството на Левски е оправило предложение за нов договор на халфа Роман Прохазка. Офертата на "сините" към словака е той да преподпише своя контракт за една година, твърди "Тема спорт". Настоящото споразумение между двете страни изтича в края на сезона. 

Наставникът на тима Делио Роси публично заяви желанието си да има универсалния футболист и през следващата кампания. Прохазка е единственият играч на столичани, който започна като титуляр във всички 21 мача от Първа лига до този момент. 

По време на лагера на Левски в Малта имаше първоначални разговори между шефовете и представители на словака. Тогава финансовото предложение на клуба не е особено добро. Сега то е подобрено и се чака отговор от Прохазка. 

Публиката на Левски отдаде дължимото на Прохазка

Футболисти и фенове пеят в чест на Роман Прохазка

"О, Роман Прохазка", огласи "Герена" след края на мача с Ботев

С изтичащ договор е и вратарят и капитан Божидар Митрев. Очаква се стражът да го поднови и да продължи да играе за родния си клуб. 

Не така стоят нещата с третия футболист, който има контракт до края на сезона - Васил Панайотов. Сърцатият халф все още не е получил предложение за удължаването му от клуба и не е ясно дали въобще ще има такова. 27-годишният футболист е един от най-нископлатените играчи на "сините". Заплатата му е в пъти по-малка от представящия се изключително слабо Жорди Гомес.

През зимата Панайотов отказа няколко оферти от чужбина, за да остане лоялен към Левски и да изчака предложение за нов договор. Желанието му е да продължи да играе за 26-кратните шампиони. 

Васил Панайотов все още не е получил предложение от Левски за нов договор

Ас на Левски все още не е получил предложение за нов договор

Халфът е и един от най-нископлатените на "Герена"