На "Герена" са останали много доволни от изявите на ново попълнение. Жереми Петрис е впечатлил треньорския щаб след като бе взет за заместник на Анте Блажевич. Това наложи и взимането на Петрис, който бе следен под лупа от скаути на сините през пролетта.

Тогава 24-годишният французин носеше екипа на Царско село, който в крайна сметка изпадна от елита, а след това бе и закрит. Петрис лично бе наблюдаван и от Станимир Стоилов в домакинството на царете срещу Ботев Враца (1:1), в което обаче бранителят бързо си изкара 2 жълти картона и бе изгонен. В крайна сметка пред него бе предпочетен Блажевич за заместник на напусналия Драган Михайлович.

Петрис бе взет след старта на кампанията. Той получи договор едва до края на годината. В него обаче има клауза, според която той може да бъде удължен. Сините вече умуват дали да не го направят, защото французинът се включи отлично и си извоюва статут на неизменен титуляр, пише "Тема спорт".

Въпреки че не бе водил подготовка, той пристигна в много добро физическо състояние. На една-две тренировки дебютира при 5:0 над Спартак Варна, като се появи на терена през втората част. След това бе в стартовата единайсеторка и в трите двубоя на тима от Лигата на конференциите - срещу ПАОК (2:0 и 1:1) и успеха с 1:0 над Хамрун Спартанс в Малта в четвъртък. Във всичките бе изключително стабилен. Така и Петрис успя да спечели доверието на спортно-техническия щаб.

Още на първата пресконференция след привличането на десния бек Станимир Стоилов заяви: "Надявам се на по-дълго сътрудничество, а не само до Нова година, но всичко си зависи от Петрис". А засега играчът не го подвежда.