Сагата между Левски и Петър Хубчев приключи.

"Сините" ще дадат около 460 000 лева на бившия си треньор, за да не останат без лиценз за новия сезон. Припомняме, че Хубчев, който беше уволнен от собственика на клуба Наско Сираков през месец юни 2020 година, заведе дело във ФИФА срещу Левски, което спечели, пише "Тема спорт".

Основната причина за това е германският паспорт на Хубчев, с който той подписа договора си със "сините". Иначе по българското законодателство клубът можеше да го обезщети с 3 заплати и въобще да няма дело.

Бивш халф на Левски с първи гол в Румъния

Бивш халф на Левски с първи гол в Румъния

Мартин вкара при загуба на Арджеш

Големият въпрос към днешна дата е как Левски, който се намира в изключително тежка финансова криза, ще плати огромния си дълг към Петър Хубчев.

Тук ще се намеси спонсорът на клуб "Палмс Бет", който участваше активно и във финалните преговори с Хубчев и реално, ако ги нямаше, Левски вероятно щеше да фалира. От компанията ще платят на бившия треньор. Парите за това ще дойдат от бюджета на Левски за 2022 година.

Спонсорът на "сините" ще налее тези близо половин милион лева в сметката на бившия треньор, а не в тази на "Герена". Това означава, че финансовата криза в клуба ще се засили допълнително в началото на следващата година и Наско Сираков и шефовете на "сините" трябва спешно да търсят пари, за да закърпят бюджета.