Левски по всяка вероятност няма да изиграе контрола по време на паузата за националните отбори, пише "Тема спорт". След дербито с ЦСКА в неделя ще има пауза около две седмици в първенството, но Станимир Стоилов за момента е преценил, че няма да е необходимо сините да проведат проверка в този период.

Съществува възможност първият тим да се изправи в двустранна игра срещу дублиращия отбор през следващата седмица. Тогава воденият от Елин Топузаков тим ще почива, тъй като няма да има мач в Югозападната Трета лига.

Очаква се най-посещаваното Вечно дерби за последните години

Очаква се най-посещаваното Вечно дерби за последните години

За първенство

В същото време спортно-техническият щаб на сините обмисля да пусне играчите в малко по-дълга почивка след мача в неделя. Най-вероятно тя ще бъде рамките на три-четири дни, в които играчите ще могат да заредят батериите си. В националния тим бяха повикани Филип Кръстев, Илиян Стефанов и Марин Петков.

Станимир Стоилов и помощниците му ще прибегнат до този ход заради умората, която се натрупа в тима. Те са доволни от показателите на някои играчи от постоянните натоварвания, но у други се е натрупала и умора. Както е известно, двамата бразилски играчи Уелтън и Роналдо тренираха през миналата седмица на облекчен режим точно поради тази причина. Те дори не стартираха като титуляри срещу Локомотив София, а се появиха в различни периоди от мача.