Новият шеф на школата на Левски Йончо Арсов и новият главен методист доц. Емил Атанасов дадоха пресконференция, на която разкриха промените, които ще направят. 

В ДЮШ ще има три нови треньорски позиции, които ще бъдат различни от тези на старши треньорите.

За главни треньори бяха назначени Данаил Иванов (ще работи с най-малките - до 12 години), Тодор Симов (13-15 години) и Христо Арангелов (16-19 години).

На "Герена" започнаха изграждането на два нови терена, както и реновиране на настоящата база на ДЮШ. В школата ще започне налагането на нова схема на игра 4-3-3. Тази постройка ще важи за всички възрастови групи. 

"Искам да благодаря на тези над 400 деца, които бяха на стадиона по време на мача, в който ние бяхме наказани. Искам да поканя всички деца на 1 август за реванша срещу АЕК (Ларнака). Първата ни цел е да създадем хора. За нас дисциплината, реда, възпитание и отношение към хората са най-важни. Искаме да ги възпитаме на това.

Йончо Арсов и Емил Атанасов с ново подобрение в школата на Левски

Подобряват хранителните навици на "сините" юноши

Нова идея от Йончо Арсов и Емил Атанаосв

Предстои ремонт в общежитието, ще бъдат назначени двама педагози, които 24 часа ще контролират случващото се в него. Това е най-елементарен пример. Много държим и на учението, образованието. Следващата ни цел е създаването на професионални футболисти. Оценката не е колко първи места сме спечелили в турнирите, а колко играчи сме създали.

Снимка 434822

Източник: levski.bg

Класиранията на отборите в различните първенства са важни, безспорно. Когато аз бях в тази школа съм възпитаван така. Важно е първото място, винаги към върха, но това не е водещо. Нямаме никаква полза, ако имаме много златни медали и не сме създали нито един професионален футболист. 

Таксите за Футбол 11 отпадат. От 13 нагоре такси няма да се взимат от нашия клуб. Колкото до структурите - налагаме промени. Ще има три групи до 12, до 15 и до 19 години, като ще има главни треньори за тези групи, които обаче са различни от старши треньорите", заяви Арсов. 

Промените в школата на Левски продължават

Промените в школата на Левски продължават

Емил Атанасов е новият методист в ДЮШ на "сините"

"В Европа това е основна практика. Много е важно да имаме нужния контрол. Всички тези трима главни треньори са добри специалисти. Данаил Иванов ще работи с с най-малките - до 12 години, Тодор Симов с 13-15 години, а Христо Арангелов с 16-19 години", сподели Атанасов. 

Снимка 434821

Източник: levski.bg

"Собствениците искат да събудят любовта към футбола и ще инвестират в ДЮШ. Искат в един по-дълъг етап Левски да се върне към своите корени. Вчера разбрахте за двата терена, които се създават за децата. Ще има ремонт на съблекалните, от 4 ще станат 8.

Обновяваме трибуната до изкуствения терен. Общежитието също ще бъде основно ремонтирано. Залата, в която сме сега, ще стане треньорска стая. Това за нашата работа е от много важно значение. Всички треньори запазват постовете си. С изключение на Дани Иванов. 

Кой ще е титуляр, кой ще играе в работа на старши треньорът. Главният треньор няма право да се меси, да прави разбор, да казва кой ще играе. Главният треньор при нас е човек, който ще подпомага това, което ние имаме идеи като концепция да се налага. Главните треньори знаят какви са нашите изисквания и ще следят за реализирането на плановете ни", заяви Арсов.

Йончо Арсов ще бъде новият шеф на школата на Левски

Йончо Арсов ще бъде новият шеф на школата на Левски

Той заменя Даниел Боримиров