Левски отменя контролите си с руските отбори в Дубай, съобщава"Тема Спорт". "Сините" вече направиха това с една проверка - тази с ФК Краснодар, и играха с Ал Кувейт (2:3). Другите два спаринга също пропадат поради създалото се огромно напрежение и брожения в левскарската общност, че не е редно футболният свят да игнорира руските национални отбори и клубове заради войната в Украйна, а Левски да провежда приятелски мачове.

Преди няколко дни една от организираните групи запалянковци окачи транспаранти на "Герена" с призив сините да не играят проверките със Спартак (Москва), Краснодар и Урал (Екатерининбург). Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков е потърсил въпросните фенове от "Ултрас Левски".

На срещата с конферентна връзка от Дубай се включили изпълнителният директор Иво Ивков и старши треньорът Станимир Стоилов. Тогава ръководителите не са взели категорично решение, но в крайна сметка са се вслушали в призивите.

Шефовете на "Герена" са обсъдили ситуацията помежду си и са взели решение да не се нажежава допълнително обстановката и да се отменят мачовете с въпросните отбори. Първият от двубоите бе насрочен за тази неделя - със Спартак (Москва), но той няма да се състои и ще се търси друг съперник.

Преди това пропадна и контролата с Краснодар. Първоначално се появи информацията, че тя е отменена от треньорския щаб на руския тим, но след това стана ясно, че това се е случило заради Левски.

Фенклуб на Левски помага на пострадало семейство от наводненията в Карлоскво

Фенклуб на Левски помага на пострадало семейство от наводненията в Карлоскво

За това съобщиха от организацията