Въпросът дали футболният Левски ще последва съдбата на ЦСКА, ще се окаже принуден да обяви несъстоятелност и да фалира, започва да намира своя по-скоро очакван отговор.

Беше повече от ясно, че това може да се случи единствено с намирането на подходящата силна, солидно подплатена във финансово отношение личност, която да се нагърби с всички отговорности. С потушаването на всички пожари в клуба.

Това е факт.

Левски намери своя спасител. По рецептата на ЦСКА. Както го направиха на "Армията".

Дойде човекът, който се очаква да спаси клуба. Да спаси миналото, настоящето и най-вече бъдещето му.

Снимка 231141

Източник: Личен архив

Да, той не присъства лично в Управителния съвет на "сините", но е там чрез свое доверено лице. От нежния пол. Вчера стана ясно, че става дума именно за служител на милиардера и негов подчинен. Който ще бъде готов да прокарва и защитава интересите му в клуба.

Бе привнесен и сериозен, потенциално генерален спонсор. Национална лотария. Компания, оперираща ежедневно с няколко десетки милиона, част от които могат да послужат като допълнителна гаранция за финансовия стабилитет на "синия" клуб.

Въпросът обаче остава.

Основният въпрос, а не всички съпровождащи го.

Готов ли е новият силен човек, спасителят, когото в Левски издирваха на всяка цена, да хвърли милионите си канала, за да остави клуба на картата?

Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала
Обновена

Гриша Ганчев за емблемата: Хвърлихме осем милиона в канала

"Един отбор започва първенството с 30 точки аванс"

Ще покаже ли и той, подобно на боса на вечния враг, куража да жертва огромна сума, разплащайки се с всички, които може да се окажат в ролята на Юда, търсейки "синия" гръб, пооголил се сериозно в последните месеци?

Въпрос за милион долара, както казват зад Океана.

Снимка 231142

Източник: Личен архив

Повече от любопитно е и как ще изглежда реалността в българския футбол занапред, предвид факта, че собственици на Левски, ЦСКА и Лудогорец са фигури, които са конкурентни в редица направления от своя бизнес. И дали чисто монетарните и икономически скрупули няма да се намесят и да превърнат враждата на футболния терен в нещо много по-различно.

Но това е тема на друг разговор, както казваше навремето един популярен интелектуалец...

Новите членове на УС на Левски официализираха влизането на Васил Божков в клуба

Новите членове на УС на Левски официализираха влизането на Васил Божков в клуба

Ето подробностите