Левски ще осъществи милионен трансфер до дни, твърди "Мач Телеграф", позовавайки се на сигурен източник от "Герена". "Сините" са в напреднали преговори за продажбата на гамбийския национал Ноа Сонко Сундберг във Франция.

Местен елитен отбор иска бранителя и е готов да плати за него сума от над 1 млн. евро. Офертата е реална, а от Левски почти сигурно ще я приемат. Самият футболист също е твърдо "за" сделката, стига двата клуба да постигнат договорка помежду си.

От "Герена" разкриват, че все още умуват за предложението към 26-годишния Сонко Сундберг заради друга оферта или по-скоро оферти. Няколко клуба от различни краища на Европа проявяват солиден интерес към партньора на Сонко в центъра на "синята" защита - Хосе Кордоба.

Вниманието към пнамеца е по-голямо и офертите към него са по-солидни. В Левски обаче предпочитат да задържат панамеца поне до лятото, когато да го продадат за още повече пари.

Защитникът е на 21 години и има поле да се развива още повече. Отделно панамецът има едно огромно предимство, което се котира високо на пазара - той играе с ляв крак и това го прави идеален за ляв централен защитник, а такива няма много. Освен това може да играе и като краен бранител.

Едно е сигурно - Левски ще продаде само един от двамата си централни защитници през зимната пауза, а другият ще доиграе сезона на "Герена". На този етап съотношението е 85 към 15, че сделка ще има със Сонко Сундберг.

В Левски спират с входящите трансфери

В Левски спират с входящите трансфери

Очаква се днес да бъде завършен трансферът на Кристиан Димитров