Ако сте гледали българската класика "Вчера" няма как в съзнанието ви да не са се запечатали няколко реплики. Една от тях гласи "Кажи си цялата истина, че да ти олекне". Принадлежи на неповторимия Георги Русев, а в този ред на мисли призоваваме и на "Герена" да кажат какви ще ги вършат и каква е истината за случващото се в клуба. Но не онази, тяхната "истина". Нея я слушаме прекалено дълго време. Вече десета година. Така де, смениха се дузина директори и треньори, през отбора минаха буквално над 150 футболисти, но в Левски нищо не се променя. Най-вече доказано проваления модел на управление. Всеки един ръководител идва с обещания и уж амбиция за реформи, но по една или друга причина, такива липсват.

Левски влезе в инерцията

Левски влезе в инерцията

Ако някой е чакал чудеса в началото на новата 2018 година или е наивен, или иска да бъде такъв

По-скоро закономерност е, че изключение не прави и Асен Букарев, защото той достатъчно време е част от омагьосания кръг, в който клубът, умишлено или не, се върти от години. Но пък бе назначен с идеята да помогне, по-точно да координира и подобри организацията между различните звена в клуба. Така вечният помощник треньор изведнъж се озова на най-високата в спортно-технически аспект позиция, поне за пред широката аудитория, а светкавично даде и няколко последователни интервюта. В които основното послание беше изграждане на качествен отбор, който да е конкурентен на основните претенденти, присъствие на европейската сцена и нов начин на работа, поне що се отнася до правенето на селекция. С други думи, Буки обеща нова посока на развитие във всяко едно отношение.

Да, утопия е, че за два месеца гореизброеното може да се случи, но левскарската общност скоростно беше излъгана. За пореден път! Не искахме да изпадаме в дребнотемие, но за какъв нов Левски говорим, след като първият нов футболист (б.а. - Аймен Белаид) е част от един стар и крайно неуспешен отбор на Левски?! Който е олицетворение на провала и символ на некадърността!

Още тук първата опорна точка на Букарев гръмна. Видите ли, хем Левски ще се бори с Лудогорец и ЦСКА, хем обаче ще го прави с, меко казано, посредствен футболист. Такъв, с който Левски яде пердах 6 пъти от вечния съперник, изпадна във втора шестица и загуби по най-идиотския начин спечелен финал за Купата на България.

Лъжа №2 е, че селекцията е планиран процес и Делио Роси има последната дума. Позволете да не се съгласим. Защото по стечение на обстоятелствата, без да иска, подписалият вчера Станислав Костов злепостави ръководители, скаути и треньори. Юношата на Пирин в прав текст си призна, че не е вярвал, че ще играе в Левски, тъй като е получил обаждане, след като е разтрогнал с "орлетата". Та, ето ви един трансфер, който е буквално от днес за утре. Но иначе селекцията е планиран процес.

Лъжа №3 е, че Левски вече има работещо скаутско звено. Вероятно "сините" са единственият клуб в света, който основен скаут Кирил Вангелов присъства на всяка тренировка и всеки мач на отбора, за което даже му се плаща. В този ред на мисли питаме кога ще бъде привлечен футболист за когото да е представен обстоен доклад със силните и слабите му страни? Такъв, който да е наблюдаван в достатъчен брой мачове, и за когото да се каже "взехме го, защото сме убедени в качествата му". Ясно е, че нито Белаид, нито освободения от проби Онженда са такива, а Станислав Костов е ясен.

Въпросът е за какво тогава се ходи до Португалия, Испания и подобни дестинации? На всичкото отгоре от дъжд на вятър се гледат играчи, които излиза, че не са по джоба на клуба...

Странностите, граничещи с невежство и глупост, са толкова очевидни, че съперниците на Левски може да са повече от спокойни. И докато на "Армията" и в Разград тече процес на надграждане, то на "Герена" също тече процес, но не е ясно точно какъв. Ситуацията е малко от сорта на "дай си ми куклите, на си ти парцалките". Делио Роси му е добре само да си тренира отбора и дотам, докато Спас Русев явно настоява италианецът да е мениджър от типа Фъргюсън, но е още по-явно, че желанието му няма да бъде удволетворено. Асен Букарев пък така и не се знае за какво точно е отговорен и докъде се простират правомощията му...

На фона на написаното, би трябвало вече да ви е станало ясно, че Левски май и през пролетта ще е само участник в първенството.

Трансферът на Костов в Левски станал за няколко дни

Слави Костов изобщо не е бил вариант за Левски

Нападателят тренира за сефте със "сините" в събота