Работата на журналистите е да задават въпроси. Някои го правят добре. Уж имат много информация, но повече питат. Чудят се и се маят. "Имаме новина", казваше преди време Николай Бареков. "Като е официално, ще ви кажем", казваха други. Да, като го има в сайта на клуба, не е трудно и на баба Гина от вашия блок да ви каже пред входа. Сега и аз ще задавам въпроси. И дано се намерят лейки, които не са кухи. Да си отговорят сами на себе си. Дори наум, вътрешно в ума и душата си. Искрено и лично. Морално. Че все с морал парадират. А той изкривен, избирателен, напудрен и фалшив. 

Като ръководството на Левски говори за прозрачност, да излезе и да каже защо се провали сделката с Драган Шолак. Че някои хора сън не ги хваща. Да пуснат поне едно съобщение в сайта заради Васил Божков ли е. Заради това, че е в списъка "Магнитски". Защото, видите ли, бели фирми от бели държави се редят на опашка за Левски, но нямало как да стане поради тази причина. А дали пък санкциите от САЩ по въпросния списък не касаят взаимоотношения на лицата преди тяхното налагане? И тогава няма проблем да бъде платено на Васил Божков. 

Как ли гледат големите паралии от белите фирми, от белите държави, на това шефове на Левски да казват пред медии, че има закъснения с вноските по поредното споразумение с НАП? Кога става изискуема цялата сума? Колко пъти трябва да се направи ново споразумение? Левски ли е заложник или държавата на Левски? Защото дълговете са над 10 000 000. Преди години олицетворения на пълна лейка жалеха за данъкоплатците у нас покрай историята с фалита на старото дружество на ЦСКА. С тъга в очите се пускаха сълзи за родните баби и дядовци. Сега проблем ли е тези 10 000 000 да си стоят и да се моли за ново и ново споразумение? 

На "сините" им беше добре, когато на "Герена" идваха собственик след собственик. След това им стана зле, но огромни дарения от по половин милион леко върнаха усмивките. Съдбата обаче си знае работата и се връща с много провали на терена. Макар и срещу ЦСКА, една спечелена купа за 14 години след един удар с рикошет е едно голямо нищо. Поне за гранд. И като говорим чисто за футбол, да отбележим, че днес Левски не победи в 10-и пореден мач за първенство и продължава да копае дъното. С оглед изказванията на треньора Станимир Стоилов след 1:1 с Пирин днес, Левски може да бъде определен и като заложник на шантавото време по тези географски ширини, на ниви за терен и всичко там от арсенала му с оплаквания. Става досадно с подобни изказвания, ама той си знае. 

Похвално е, че феновете на Левски издигнаха транспарант в памет на легендата Петър Жеков. Така направиха и за Джеки Димитров преди време. Но и тук се започва със сравненията - едните така, пък другите, видите ли, какви песни пеели за Гунди. Два свята, един от тях бил излишен. Винаги трябва да е избирателно и да се похвалят уникалните, неповторими, невероятни, даряващи и спасяващи привърженици на Левски. Тези на ЦСКА все лоши. Техните благотворителни кампании не са важни, остават встрани. Те никога нищо добро не са направили, долни хора... Хайде стига с подобни словесни полюции! Да не припомним отново пошлата картинка с организираното погребение на ЦСКА. Беше мечта и на министри преди години, ама не им се получи. И никога няма да се получи. Вчера на "Армията" отново видяхме защо. 

Левскарите извадиха катафалката за ЦСКА. Направиха си тъпо шоу. Докато КАС и ФИФА казаха тежката си дума по темата за автентичността на "червените". Имам още няколко въпроса. Подготвят ли се феновете на Левски скоро да им бъде стоварена информацията за обединение, вземане на лиценза на Септември или нещо от този сорт? Кой препинателен знак ще бъде избран и пак ли ще ни облъчват с плоски пропаганди как това не било като онова? Как всичко е изрядно... Ще поживеем и ще видим. Но в същото време помним. С оглед спомените ни и изказванията от "Герена", Левски ли е заложник или държавата на Левски? Какво няма без НАП? Вчера на стадион "Българска армия" имаше любопитен отговор на този въпрос.