Столичният Левски е в търсене на нов централен нападател. Въпреки футболния ренесанс на Билал Бари, "сините" искат да подсигурят адекватна конкуренция за мароканския стрелец. В медийното пространство пък вече се завъртя името на либериеца Питър Уилсън.

Въпросният се подвизава в кипърския шампионат, където брани цветовете на Олимпиакос (Никозия). Към този момент той се ползва със статута на титуляр в клуба, но според журналисти от островната държава, контрактът му може да бъде прекратен още през зимата.

Мъри: Чувам се със Стойчо Младенов преди мачове, аз съм зад левскаря Боби Михайлов

Мъри: Чувам се със Стойчо Младенов преди мачове, аз съм зад левскаря Боби Михайлов

Вижте какво още каза той

За това, че нещата не вървят гладко говори и неговата статистика - 1 гол и 1 асистенция в 9 шампионатни срещи. Въпреки това, скаути на Левски не изпускат от око африканеца, най-вече заради мобилността му да играе на всички позиции в атаката.

Снимка 552639

Източник: Twitter

Ако "сините" все пак решат да стартират офанзива по неговото привличане, то те разполагат с много силен коз. Става въпрос за новото попълнение на вековниците Ноа Сонко Сундберг, който се познава повече от добре с Уилсън.

Двамата са родени през 1996 година и израстват в Швеция. Близо два сезона играят заедно в тамошния Сундсвал, където се превръщат и в приятели. Именно разговорите със Сонко вече са накарали национала на Либерия да се замисли върху това да замени кипърския шампионат с efbet Лига.

Към момента Питър е оценяван на 300 000 евро. През кариерата си още е играл за Шериф (Тираспол) и Подбескидзие.

Ноа Сонко Сундберг - защитникът, който обезличи Обамеянг и мечтае да бъде като Ибрахимович

Ноа Сонко Сундберг - защитникът, който обезличи Обамеянг и мечтае да бъде като Ибрахимович

Дебютира срещу Манчестър Юнайтед, вече е звезда на Гамбя