Броени дни, а може би и часове, остават до официалното назначение на Петър Хубчев като старши-треньор на Левски. Бившият национален селекционер ще започне "на чисто" в столичния гранд, след като вековниците пропиляха още една година от своето съществуване в управленска и игрова некомпетентност.

Петър Хубчев дава шанс на всеки в Левски, двама пред трансфер в чужбина

Петър Хубчев дава шанс на всеки в Левски, двама пред трансфер в чужбина

Назначението на специалиста трябва да бъде официализирано в близките дни

Въпросът, който си задават мнозина обаче е един: Хубчев ли е точният човек за Левски?

И има защо...

Снимка 261424

Източник: LAP.bg

Никой не отрича качествата на специалиста, проправил си път към треньорската слава с успехите начело на Берое, но сякаш нещо в него тъй ярко алармира за несъвместимостта му със "сините". Вярно, неуважително е да говорим по негов адрес, още преди да сме видели и 1% от работния му почерк на "Герена", ала неговата футболната философия рязко се разминава с изконната такава на Левски.

Хубчев е прагматик човек, който обича да печели мачовете си, на каквато и да е цена. Била тя и с дефанизвен, а на моменти дори и грозен футбол. При него няма място за емоции или креативност. Всичко е подчинено на строгата тактическа дисциплина, а който е против правилата, бързо губи доверието на героя от САЩ 94".

От Динамо признаха, че искат трансферна цел на Левски

От Динамо признаха, че искат трансферна цел на Левски

Ще има битка на пазара

Трудно намира и общ език с фенове и медии, което принципно е от витално значение за успешен живот на всеки един "син" треньор.

Общо взето от следващия месец на "Георги Аспарухов" ще наблюдаваме опит за наглед невъзможна симбиоза между огън и лед. Среща ще си дадат левскарският плам и безконечни надежди за възход с безскрупулния футболен реализъм и вечна сериозност на Хубси.

Дори и аз, който сега пиша тези редове, прочитайки изложеното от мен, се питам следното: "Добре, нима тези изброени качества на Хубчев са нещо толкова лошо, че да не заслужава назначението си?".

Снимка 316622

Източник: LAP.bg

Вече на ръба на здравия разсъдък, отговарям сам на себе си: "В никакъв случай, просто на "Герена" най-голям шанс за успех притежава определен треньорски профил, до който най-близко съвпадат хора като Славиша Стоянович, Георги Тодоров, та дори и Димитър Димитров".

Смелчаци, които не се страхуват от мнението на "специалистите". Бягат в свой собствен коридор и никога не изневеряват на веруюто си за красив, но и печеливш футбол. Специалисти, които винаги са готови да подадат ръка на млад талант и да го интегрират успешно в първия тим.

Левски пусна в предварителна продажба билетите за дербито с ЦСКА

Левски пусна в предварителна продажба билетите за дербито с ЦСКА

Цената на билетите варира от 10 до 30 лв

Да ги наречем дори и лидери на мнение. Личности, които могат да те накарат да отидеш на стадиона и да подкрепяш докрай любимия си отбор, а не за да го псуваш или искаш поредните оставки.

Не завиждам на Петър Хубчев. Първите му дни в Левски ще бъдат доста трудни. Бившият централен защитник ще трябва възможно най-бързо да превърне от негатив в актив "синьото" обществено мнение. Двамата с Павел Колев вече влязоха в прегрешение, след като повече от месец и половина, като съгрешили ученици, отричаха, че имат нещо общо един с друг. Разбира се, най-виновни им бяха спортните журналисти, които пак си съчиняваха "фалшиви новини", но в крайна сметка всичко излезе наяве и отчетливо се видя кои точно са "приятелите на истината".

Снимка 415122

Източник: LAP.bg

Хубчев трябва да внесе ред и в съблекалнята на Левски. В момента футболистите не изгарят от възторг, че скоро ще тренират с гореспоменатия наставник. Добре си спомняте, че през последната година, двама от настоящите тартори на вековниците - Станислав Костов и Валери Божинов открито говореха срещу Хубси. Разбира се, темата беше "национален отбор", но както се казва "лошият вкус остава" и със сигурност ще са нужни спешни умиротворителни акции между враждуващите страни.

Божинов с призив към ръководството на Левски: Георги Тодоров трябва да остане за постоянно!

Божинов с призив към ръководството на Левски: Георги Тодоров трябва да остане за постоянно!

"Той е правилният човек за отбора"

А какво да кажем за Божигол, който дори открито се помоли на шефовете да оставят Георги Тодоров за постоянно...

Ако ръководството на Левски иска поне този път да не сгреши с избора си на треньор, най-сетне трябва да назначи качествен спортен директор. Пак натъртвам на думата качествен, не някой наскоро отказал се от играта "син" футболист или румънската мистерия Богдан Патрашку. Става въпрос за истински шеф и обединителна фигура, която да работи в тандем с Хубчев и да му проправя път в наглед непристъпната джунгла, в която се превърна Левски през последните 10 години.

За жалост и този коментар завършва с думите: "Остава ни да се надяваме". Просто на "Герена" нещата вече са придобили толкова сиви краски, че надеждата остана последният спасителен пристан за измъчения "синия" фен...

Снимка 377329

Източник: LAP.bg

Явно поредният, който ще се доказва на бойното поле ще бъде Хубчев. Крив, прав, той ще бъде новият треньор на Левски, а работата му тепърва ще бъде оценявана.

Фенове на Левски към Мартин Минчев от Черно море: Ела на "Герена"!

Фенове на Левски към ас на Черно море: Ела на "Герена"!

Привържениците на "сините" искат Мартин Минчев в отбора си

За финал му пожелаваме две неща- да изкара по-дълго от чичо Гошо на този ветровит пост и дано неговите футболисти го накарат да се усмихва малко по-често.