Нападателят на Астана Ранхело Янга е сред предпочитаните варианти за нов нападател на Левски, разбра ТОПСПОРТ. Мощният холандец е харесан и лично одобрен от треньора Славиша Стоянович, който наскоро обяви пред нашата медия, че държи да участва активно в зимната селекция.

За 192-сантиметровия таран "сините" обаче ще трябва да плащат, тъй като футболистът не е със статут на свободен агент. Точно обратното - Янга подписа с казахстанския шампион това лято след трансфер от белгийския Гент. Според сайта transfermarкt цената му е малко над 1 млн. евро, което означава, че реалната му е поне наполовина по-ниска.

В кариерата си 26-годишният Янга е играл предимно във второто ниво на холандския футбол - Вилем II, Екселсиор, Дордрехт. По-късно отива в словашкия Тренчич, където приковава вниманието с 28 попадения в общо 48 мача в рамките на два сезона. Следва трансфер в Гент, а това лято и в Астана, където доскоро се подвизаваше Станимир Стоилов, направил тима шампион 4 последователни години.

Не е изключено Мъри също да бъде потърсен за мнение относно качествата на футболиста. Националният селекционер на Казахстан има изключително влияние и репутация в местния футбол покрай успехите, които постигна с Астана. Така че неговата дума със сигурност би имала тежест и значение в преговорите между двата клуба.

Ранхело Янга е и национал на Кюрасао, а за момента е отбелязал 10 гола в 14 мача.

Славиша Стоянович пред ТОПСПОРТ: Всички трябва да участваме в зимната селекция на Левски

Славиша Стоянович пред ТОПСПОРТ: Всички трябва да участваме в зимната селекция на Левски

Треньорът на "сините" иска да е част от процеса