Младостта не е порок, но това не важи в най-популярната игра. Талантът често се стопява като сняг през май пред опита и рутината. Левски държи третото място в efbеt Лига сред отборите, които дават възможност за изява на играчи под 21 години.

Средната възраст на "сините" е 24,93 години, а в съблекалнята на Левски има само един футболист над 30 - Николай Михайлов. Вторият "дядо" в отбора е Драган Михайлович, който е точно на 30. Иван Горанов е на 29 години, а новите попълнения - Христос Сиелис, Гьоко Зайков, Димитър Костадинов и Хосе Кордоба все още са далеч от превъртане на първата цифра при годините си.

По-млади от "сините" са само отборите на Славия и Ботев (Враца), отчита Футболната обсерватория CIES. От "Герена" обаче изпреварват "белите" по игрови минути, които са натрупали децата им - 17,6% срещу 16,5% (б.р. в статистиката не са включени двубоите от IX кръг). Трябва да се отчете също, че Левски е с почти с 2 години по-млад от ЦСКА. И на теория, както и на практика, се видя, че и това има значение. Да, "червените" имаха само един футболист над 30 години - Греъм Кели, но пък останалите титуляри на Стойчо Младенов бяха по-близо до златната възраст във футбола от съперниците си.

Иначе най-младият отбор у нас е този на Ботев (Враца). Логично е, че там обещаващите играчи трупат и най-много игрови минути.

Берое, Царско село и Арда пък са клубовете, където футболистите под 21 години до този момент са табу. Те не са дали шанс за изява на нито един играч, който обхваща изследването. Следват Пирин и Лудогорец.

Латвийците от Мета са номер 1 по налагането на млади, а от големите първенства ударниците са Монако и Байер Леверкузен.

Билал продължава да е скаран с гола, гони 800 игрови минути без попадение

Билал продължава да е скаран с гола, гони 800 игрови минути без попадение

Няма такова през 2021 година