Ситуацията за Левски преди гостуването в Разград е много неприятна и като че ли двубоят на Лудогорец в Австрия в четвъртък вечерта още повече утежни работата на сините. Преди срещата, която е утре от 19:15 часа, отборът от "Герена" разполага с едното име, едната емблема, едното безкрайно желание да се отлепи от дъното, а от там нататък плюсовете са на страната на шампионите.

Левски има голям шанс да измъкне нещо от този мач, ако натисне зверски в първите минути на двубоя. И дори това да е хаотично териториално преимущество от типа юруш на маслините, сините задължително трябва да стартират със самочувствие, макар и без спортно-техническо покритие. Както се казва - от опит глава не боли. Става въпрос за това, че този сезон, който не се пробва, той не награби Лудогорец още от първите минути на мача. Локо Пловдив в Разград направи 4 голови положения за първите 15 минути, Берое опита и бе близо до това постижение, Ботев Враца още насред лято започна шоково, а връх на сладоледа бе това в четвъртък вечерта на "Линцер щадион", където домакините от ЛАСК много ласкаво само за 10-ина минути направиха на пух и прах българския тим.

Ясно е, че Левски на този етап само може да си мечтае да има такива ресурси като на австрийците, но към момента тимът от "Герена" няма никакви аргументи да подхожда по някакъв друг начин, освен да търси бърз гол и след това да кюска топката в реката. Защото сините нямат класата да държат топката и да правят безсмислени пасове в средата на терена.

Лошото за Живко Миланов и неговите момчета е, че Станислав Генчев, образно казано, може би ще строи барикада пред вратата на Пламен Илиев и вероятно Лудогорец през първото полувреме ще има различно лице от това, което виждаме напоследък. Тимът от Разград умее някак си да се връща в мачовете, но не умее да ги започва и това трябва да използват сините. Които пък са на другия полюс. Срещу Черно море се видя отчетливо, че столичани на ентусиазъм, надъхване, мотивация и устрем могат да вземат аванс дори без да надиграват съперника си, но след това излязоха от мача и се случи катастрофата. В Разград ще е интересно кога единият тим ще влезе в мача и кога другият ще излезе. Изненадите са за това, за да се случват, но при сегашното стечение на обстоятелствата не вярваме да се случи нещо извън очакваното.

Чисто като настройка - ако Лудогорец бе изравнил в Австрия, можеше да се стигне до някакво минимално отпускане, прекалено повярване в себе си и след това подценяване на Левски. Това обаче не стана, видя се като на Левски - Черно море, че дори и с човек по-малко, по-грамотният тим играе по-добре и в крайна сметка побеждава.

Като стана въпрос за червени картони, в предстоящия в неделя мач вероятно ще има и такива тънки моменти. В Линц Моци получи дежурния си жълт още до 10-ата минута, но в България на Лудогорец се свири по съвсем различни критерии, пък и точно Волен Чинков да спазва правилата, едва ли.

Друг фактор, който е против сините, е временното класиране. Лудогорец, макар и с мач по-малко, изостава от Локо Пловдив и в Разград няма да мирясат, докато не се върнат на тяхното си първо място. А това минава през задължителна рутинна победа над грохналия Левски.

Станислав Иванов отново остана извън групата на Левски

Станислав Иванов отново остана извън групата на Левски

Вижте разширения състав на "сините" за гостуването на Лудогорец