Левски е в очакване на оферта за защитника Гьоко Зайков от унгарски елитен отбор. Двата клуба вече са в контакт за северномакедонеца, а развръзка се очаква да има следващата седмица. Тогава ще стане ясно дали ще се стигне до трансфер, пише "Мач Телеграф".

Зайков бе твърд титуляр в схемата на Станимир Стоилов през есента, но по всичко личи, че наставникът не смята да разчита на него за пролетния дял на шампионата, а ще залага на новото попълнение Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба. Така Гьоко ще седне на пейката, а заплатата му е доста висока, което го прави доста скъпа резерва. Затова на "Герена" чакат с интерес офертата на унгарския клуб, който по непотвърдена информация е Залаегерсег и с радост ще го продадат за сума от порядъка на 50 хил. евро.

Договорът на Зайков с Левски е до лятото и това е още една причина от клуба да предпочитат да го продадат сега, за да приберат някаква, макар и символична сума, за правата му.

В същото време шефовете на "Герена" вече сондират пазара за евентуален заместник на северномакедонеца. Основното условие за него е да не се плаща откупна сума и заплатата му да е по-ниска от тази на Зайков.

Министър Василев: Никога не бих помогнал на ЦСКА за сметка на Левски

Министър Василев: Никога не бих помогнал на ЦСКА за сметка на Левски

"Компромиси няма да правя"