Наско Сираков. Кой друг?! В момент, в който единствено феновете поддържат клуба жив, а над осанката на падналия в нокдаун футболен гигант надвиснаха интереси от политически, социален, икономически и какъв ли още не характер. Всъщност те отдавна са налични. Просто сега станаха видими за всички.

В последните години влиятелните фигури, на които наистина, от сърце им дремеше за Левски, могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

Не тези, които обичат ложата на "Герена", скъпите ядки и бронираното стъкло между тях и феновете.

А тези, които обожават да седят измежду самите привърженици. Които са едно с клуба. Буквално. Които, говорейки в ефира едва не се задъхват, защото наистина, с душата и сърцето си ненавиждат ситуацията, в която се намират любимият им, прескъп Левски.

Снимка 281680

Източник: LAP.bg

Тези, които не могат нито минутка повече да слушат обидите към "синята" светиня.

Които имат усещането че и техният живот сякаш страда от това, че синята емблема е паднала в калта. И бива стъпквана от личности, които просто не разбират какво значи Левски за онези, които са дали мило и драго за това марката да е над всички останали. Да се превърне отново в отбор от европейско ниво. Да продава футболисти за милиони, да играе редовно и най-вече - успешно в Европа.

Да бъде повод за гордост.

Да кара сърцето да тупти по-силно и по-силно. Да вдига високо брадата ти, когато правиш още първата стъпка извън прага на дома си. Да те кара да се чувстваш по-лек от въздуха. И сякаш можеш да докоснеш небето от щастие. Защото си повалил европейски клуб, защото си премерил сили с големите грандове. И си показал,че не струваш по-малко от тях.

Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски. Премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?
Обновена

Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски. Премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?

"Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на Левски"

Наско Сираков беше част от най-успешния период в "новата история" на Левски. Но не както някои други управленци са. Той беше лидер, предводител извън терена, без когото нямаше да се случи нищо. Зложелателите му не спират да натякват, че той и Мъри са разполагали с всички необходими им средства, за да направят от Левски добре смазана машина. Че са имали всички условия за това... Но забравят, че без сърцето и любовта към клуба, може би пак щяха да се случат някои от нещата, някои от паметните моменти. Но щеше да бъде някак по задължение. Като задача, която трябва да бъде изпълнена. А не като повод за това за клуба да се говори с почитание. И като за нещо невероятно. Съвършено.

Наско Сираков не е само имидж. Не е просто лицето, от което клубът се нуждае в може би най-трудния момент в своята история.

Сираков обедини за денонощие феновете на Левски така, както никой друг не може да го стори.

Незабавна и солидна подкрепа за Сираков след изказването му

Незабавна и солидна подкрепа за Сираков след изказването му

"Заедно, в името на Левски!"

Един след друг клубовете на привържениците заявяваха тоталната си, пълна подкрепа към Вълка. Не остана фракция, която да не е изразила възхищението си към бившия лидер на терена, а след това и в управлението на Отбора на народа.

Думите на Сираков в студиото на bTV накараха и онези, които не симпатизират на клуба да почувстват и разберат, че този път това не са просто реплики. Заучени. Готови и смлени. Целящи временно привличане на вниманието.

А са истини. Житейска философия на един човек, който е давал, дава и винаги ще дава живота си за Левски.

Истински мъжкар. Личност, която знае не просто какво би могъл да стори, а какви са истинските му способности и предимства.

Снимка 480062

Източник: LAP.bg

И тук идва един много важен момент.

При цялата тази шумотевица, при всичко казано за Сираков, при почти нереалните, "супергеройски" очаквания към него, които винаги са били налични, но сега бяха хиперболизирани до неузнаваемост, дали Сираков ще получи това, което иска? И възможно ли е на този етап да направи така, че Левски да излезе от бездната, в която затъваше от оттеглянето на Батков насам. Не е ли прекалена отговорността, която се оставя в ръцете на един човек? Честно ли е да се стоварва подобно напрежение върху плещите на само една личност, била тя и титанична и неизмерима сама по себе си.

Ще бъде отлично, ако всички, които сега подкрепят Наско Сираков, останат зад гърба му, дори когато ситуацията стане съвсем нетърпима. Или пък при официален фалит на клуба. Също така няма да е зле този път подкрепата към легендата да бъде реална. От всички. С доказани действия от тяхна страна. А не само на думи.

Снимка 480065

Източник: LAP.bg

Нека Наско Сираков е обединителната личност за "синята" общност. Нека е лицето на клуба в този труден момент. Нека вдъхнови и мотивира и без това силно мотивираните, даващи всичко за клуба си фенове.

Но нека не е Единака. И се появят такива персони, които да поискат да поделят отговорността, да участват в трудните преговори, да отнемат от напрежението, което би се стоварило върху Вълка, ако той поеме юздите на "Герена".

Снимка 235647

Източник: LAP.bg

Защото да, Наско Сираков не един и два пъти е доказвал, прави го и сега, че няма проблем с поемането на отговорност. И е готов да жертва името си, за да го има Левски.

Но не би отказал подкрепа.

Защото теглото е огромно за един човек и не е честно той да се оставя сам срещу урагана, който продължава да връхлита "синия" футболен гигант.

Снимка 282182

Източник: "Дарик"

Нека подкрепата към Наско Сираков е реална.

С дела, а не само с думи.